Serviciul de transport salvator pentru jumătate din populația Bucureștiului, orașul în care ori mori de cald, ori de nervi

27 iul. 2022
3209 Afișari
Serviciul de transport salvator pentru jumătate din populația Bucureștiului, orașul în care ori mori de cald, ori de nervi
Oana Titică: Serviciul de transport salvator pentru jumătate din populația Bucureștiului, orașul în care ori mori de cald, ori de nervi

Bună dimineața, dragi cititori, într-o nouă săptămână în București în care murim atât de cald, cât și de nervi.

Din fericire, am rămas destul de puțini în oraș – nu ne călcăm pe bătături atât de tare, nici nu prea ne rupem cu munca, așa că avem timp să ne gândim la lucruri precum sensul vieții, de ce Social Media scoate ce e mai rău din oameni și, mai ales, ce s-ar putea face pentru a îmbunătăți calitatea vieții în orașul pe care îl iubim.

Cartier rezidențial cu Prosecco la robinet

Prima idee e inspirată din cea mai frumoasă știre a săptămanii – s-a descoperit o conductă ilegală de vodcă care pleca din Ucraina și ajungea în Transnistria. Zilele trecute, grănicerii ucraineni au găsit sub pămant această – practic – mare țeavă de 300 de metri, care plimba alcool de colo-colo și care avea un capăt în curtea unui ucrainean de 32 de ani, în posesia căruia s-au găsit și multe bidoane de alcool. Ulterior, forțele de ordine au distrus conducta. Trist.

În loc să o distrugă, nu mai bine ne-o dădeau nouă? În încercarea de a găsi soluții pentru probleme orașului, o colegă de redacție a venit imediat cu ideea construirii unui cartier rezidențial de lux în București, care să fie conectat de exemplu la trei țevi mari și late: aia de apă rece, aia de apă caldă, și aia de băutură în funcție de sezon. La începutul fiecărei luni calendaristice, să existe o ședință a asociației de proprietari la care să se voteze ce alcool să curgă pe țeavă – în iulie să avem gin tonic cu castraveți, în august Prosecco, în noiembrie vișinată, iar în decembrie vin fiert. Opțional, poate exista și o țeavă mai mică cu smoothie-uri naturale, pentru locatarii care vor să trăiască veșnic sau ceva de genul.

Serviciul de transportare pepeni 

În fiecare vară, cea mai mare dramă a femeilor care nu locuiesc cu cineva nu o reprezintă încălzirea globală sau corupția politicienilor, ci – atenție! – căratul pepenilor până în casă. De câte ori nu ați trecut seara după muncă pe lângă o domnișoară drăguță de 49 kg încercând să care Sisif-style un pepene cu o treime din masa ei, sfârșind prin a-l rostogoli în poziții ciudate până la lift?

Pentru aceste probleme, încerc de câțiva ani să propun un proiect realizat de primăriile de sector prin care, din banii noștri (!!!) de taxe, se creează un serviciu local prin care bărbați care seamănă cu Tom Hardy cară pepeni doamnelor din sector. Mă ofer să vând această idee pe un miliard de pesos sau cat au costat bordurile alea care se tot înlocuiesc la mine în cartier. La finalul fiecărei veri, vom avea sute de mii de gagici fericite care vor vota administrația respectivă în continuare, deci toată lumea câștigă. 

Service auto, varianta superbă

De câte ori nu vi s-a întâmplat, în calitate de femei, să mergeți singure la un service auto și acolo să aflați că dacă nu săriți în momentul acela cu 4500 lei din portofel o să vă explodeze mașina în următoarea oră, apoi vi s-a dat o explicație din care ați înțeles mai puțin decât ați priceput singularitatea gravitațională? Iar apoi a trebuit să dați plângand 10 telefoane unui prieten care avea un prieten care știa pe cineva care avea UN BĂIAT la un service? Care v-a zis că ’n-are doamnă nimic, v-au văzut ăia blondă.’

Pentru toate gagicile care au trecut prin așa ceva, propunem înființarea unui service auto doar pentru femei, în București, cu acționariat, concept, tot tacâmul, exclusiv feminin, unde să vii cu încredere și relaxare și unde să știi că mecanicii auto nu îți vor pune ulei de floarea soarelui în găleata aia de motor sau cum se numește, unde cât aștepți revizia să ți se dea cafeluță cu migdale și ecler de la French Revolution, în timp ce cineva îți face unghiile și altcineva îți bagă în gură o felie de pepene. Sincer, nu știu de ce nu s-a gândit cineva la asta pâna acum.

Atât de la mine, așteptăm și ideile voastre pentru Bucureștiul de vară.

Nota B365.ro: Totuși, de la Oana avem, deja, mai mult. Din fericire!

Cookies