Serviciul de Ambulanță București-Ilfov este copleșit. Mii de apeluri se află în așteptare

18 oct. 2021
173 afișări
Serviciul de Ambulanță București-Ilfov este copleșit. Mii de apeluri se află în așteptare
Serviciul de Ambulanță București-Ilfov este copleșit. Mii de apeluri se află în așteptare

Mii de apeluri se află în așteptare la 112 pentru bolnavii de covid. Dispeceratul Serviciului de Ambulanță este copleșit. Pacienții așteaptă din ce în ce mai mult, spune Alis Grasu, managerul Centrului de Ambulanță București - Ilfov.

Serviciul de Ambulanță București-Ilfov este copleșit. Mii de apeluri se află în așteptare, iar situația este dificilă. Alis Grasu, managerul Centrului de Ambulanță București, a făcut declarații.

Serviciul de Ambulanță București-Ilfov este copleșit

Persoanele care se confruntă cu probleme grave de sănătate sunt nevoie să aștepte foarte mult din cauza numărului de apeluri crescut la urgențe, care a izbucnit o dată cu valul patru al pandemiei de covid-19. La dispeceratul Serviciului de Ambulanță sunt mii de apeluri care se află în așteptare.

Managerul Centrului de Ambulanță București – Ilfov, Alis Grasu, face avertizări și declară că situația este gravă.

Din cauza numărului crescut de covid-19 au fost detașați medici și asistente, dar cu toate acestea, pacienții trebuie să aștepte tot mai mult să fie preluați, iar Serviciul de Ambulanță este copleșit, nu mai face față.

Alis Grasu explică că toate concediile de odihnă au fost sistate încă din data de 23 septembrie.

„Cu greu vom face față solicitărilor.”, a spus Alis Grasu, managerul Centrului de Ambulanță București – Ilfov, potrivit realitatea.net.

Mii de apeluri se află în așteptare

A fost realizată o comparație între zilele 16-18 octombrie 2021 și zilele 18-20 septembrie 2021. În acest weekend au fost 7.579 de solicitări, ceea ce înseamnă o creștere cu 40% față de weekendul din luna septembrie.

Au existat 2.414 de urgențe de tip cod roșu și galben; o creștere cu 15% față de luna septembrie.

1.828 de persoane pozitive la covid-19 au solicitat consultații la domiciliu, dar și persoane care aveau alte afecțiuni. Aceste solicitări au crescut cu 63 de procente.

„La recoltare de probe biologice am avut 3.337 de adrese, cu 53% mai mult decât în septembrie.”, a declarat managerul Centrului de Ambulanță București-Ilfov, conform sursei citate.

Peste 6.000 de persoane au avut nevoie să li se recolteze probe biologice sau urmează să le fie recoltate probe pentru PCR.

Serviciul de Ambulanță a reușit să respecte timpul prevăzut de lege pentru urgențele de cod roșu. Pentru urgențele de cod galben se așteaptă câteva ore. Pentru consultațiile la domiciliu se așteaptă peste 24 de ore, iar pentru recoltarea de probe biologice se așteaptă și 72 de ore.

Sunt detașați aproximativ 150 de medici, asistenți, rezidenți, studenți, voluntari, pompieri, oameni din cadrul MApN, a mai spus Alis Grasu.

Cookies