Luna aceasta, în București va avea loc cea de-a patra ediție a festivalului Duo Majura, un eveniment unic, unde duo-uri formate din pianiști și soliști în vor încânta pe participanți prin intermediul muzicii clasice și a jazzului.
În cadrul acestuia, artiști de renume mondial vor urca pe scenele realizate în locații emblematice din oraș.
Festivalului Internațional de Duo Majura va avea loc în perioada 13 – 20 octombrie 2024, fiind un eveniment care le oferă oamenilor o experiență culturală inedită prin intermediul duo-uri pianistice și vocale. Acest eveniment unde muzica clasică și jazzul vor fi puse în valoare este organizat de către Asociația „Majura Christ”, iar pentru a crea o experiență cu atât mai specială pentru participanți, spectacolele vor avea loc în unele dintre cele mai frumoase și emblematice locații din București.
Mai precis, este vorba despre:
Bucureștenii vor avea parte de recitaluri interpretate atât de artiști internaționali, precum duo-ul Anderson & Roe, dar și de momente artistice susținute de artiști români și străini care sunt la începutul carierei.
Organizatorii au transmis:
Este un festival în care excelența și talentul, experiența și mugurii pasiunii se întâlnesc într-un dialog muzical unic. În deschiderea festivalului, duminică, 13 octombrie, Marius Budoiu, unul dintre cei mai apreciați tenori români, și pianistul Alexandru Petrovici vor oferi un recital de lied la Ateneul Român, cu lucrări de Schumann, Enescu, Puccini și Böhm. Luni, 14 octombrie, scena Ateneului Român va fi dominată de jazz, cu un recital special susținut de Mircea Tiberian, Toma Dimitriu (pian) și Nadia Trohin (voce), care vor aduce în fața publicului magia improvizației într-o colaborare muzicală specifică genului.
De asemenea, organizatorii au oferit și câteva informații despre cele mai așteptate momente artistice ce au loc în cadrul acestui eveniment. Iată care sunt acestea:
Greg Anderson și Elizabeth Joy Roe îi vor încânta pe vizitatori cu momente artistice inedite, punând în valoare virtuozitatea și creativitatea lor. Programul spectacolelor susținute de acest duo este:
Colaborarea acestui duo american cu Camerata Regală reprezintă o premieră în cadrul evenimentului, iar spectacolul va marca încheiere Festivalului Internațional de Duo Majura.
Laureați Premiului I la Concursul Internațional de Duo „Suzana Szörényi”, ediția a IV-a, din 2023, vor avea două apariții în cadrul evenimentului. Mai precis, este vorba despre artiștii Crewir, Nao Kanemura & Yoshiaki Sato din Japonia.
Programul spectacolelor susținute de aceștia este:
O altă surpriză pregătită pentru bucureșteni este organizarea unor spectacole inedite în premieră. Este vorba despre recitalurile intitulate „Lumina Muzicii”. Aceste sunt dedicate artiștilor nevăzători și le oferă acestora oportunitatea de a arăta publicului talentul lor.
Inițiativa oferă artiștilor nevăzători o platformă dedicată pentru a-și împărtăși talentul, oferindu-le posibilitatea de a fi integrați firesc de către public în marea familie a interpreților de gen. Aceste momente unice subliniază nu doar valoarea artistică, ci și importanța incluziunii și accesibilității în peisajul cultural contemporan.
Artiștii care vor urca pe scenă sunt: Andra Maria Petre (pian) și Andrada Precup (voce), câștigătoarea X Factor România 2020. Aceștia vor dovedi, în colaborare cu pianista Gloria Barabancea, că muzica poate întrece orice limite.
Programul recitalurilor este:
Pe lângă recitalurile care sunt elementul central al acestui festival, oamenii vor putea lua parte și la:
Mai multe detalii referitoare la programul evenimentului, pot fi consultate accesând ACEST link. De asemenea, biletele pentru diferite recitaluri din cadrul Duo Majura pot fi cumpărate accesând ACEST link.
Publicul este invitat să participe atât fizic, cât și online, spectacolele fiind concepute pentru a încânta printr-o reprezentație plină de emoție și inspirație, indiferent de format.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.