Sergiu Lucinschi va fi cercetat în libertate în dosarul de şantaj

de:
01 apr. 2015
1 Afișari
Sergiu Lucinschi va fi cercetat în libertate în dosarul de şantaj

Procurorii îl acuză pe Sergiu Lucinschi că a constrâns un om de afaceri să-i dea 4 milioane de euro pentru a retrage o plângere penală. În acelaşi dosar este implicat un procuror DIICOT, dar şi un ofiţer al aceleaşi instituţii, Constantin Comăneanu, care a fost arestat preventiv. Ginerele lui Traian Băsescu, Radu Pricop este şi el sunt vizat de anchetă, scrie adevărul.ro.

Procurorii au descoperit că, în perioada decembrie 2014 – martie 2015, Sergiu Lucinschi, beneficiind de complicitatea lui Radu Pricop şi a procurorului DIICOT Tudoran Remus Jurj, au constrâns un om de afaceri, pentru a-l determina să-i remită 4.000.000 euro. Nu era vorba de o datorie, ci pentru a retrage plângerea penală formulată la D.I.I.C.O.T de către fiul fostului preşedinte moldovean.

Sergiu Lucinschi i-a mai promis omului de afaceri că va interveni pentru ridicarea unor sechestre instituite asupra bunurilor omului de afaceri dar şi pentru soluţionarea favorabilă a unor dosare. La data de 17 martie 2015, pentru acest „ajutor”, Sergiu Lucinschi a primit dreptul de creanţă asupra sumei de 2.000.000 euro, în forma unui contract fictiv de împrumut. Radu Pricop l-ar fi sprijinit în activitatea infracţională pe Sergiu Lucinschi, prin redactarea, în anul 2013, a plângerii penale ce face obiectul unui dosar penal şi prin formularea ulterioară a mai multor soluţii nelegale, pentru remiterea sumei de 4.000.000 euro către fiul fostului preşedinte moldovean.

Cookies