Serele exotice din Parcul Drumul Taberei, DESCHISE oficial de vineri. Cum pot fi vizitate

de:
25 oct. 2019
28 Afișari
Serele exotice din Parcul Drumul Taberei, DESCHISE oficial de vineri. Cum pot fi vizitate

„Mă bucur că am finalizat acest proiect important pentru toţi membrii comunităţii noastre. Am vrut să le oferim locuitorilor Sectorului 6 şi nu numai un loc unde să viziteze, inclusiv în sezonul rece, o zonă înverzită, cu plante exotice, cu plante unicat în România. Accesul în aceste sere se va face GRATUIT, doar însoţiţi de ghizi care să explice ce se găseşte în aceste sere”, a declarat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu care a precizat că, în cadrul serelor din parcul Drumul Taberei, vizitatorii vor putea admira şi singurul exemplar de jurassic tree din România.

Serele exotice din parcul Drumul Taberei generează costuri minime de întreţinere, după cum susţin autorităţile, având în vedere faptul că soluţia folosită pentru sistemul de încălzire/răcire este ecologic.  

„Soluţia de climatizare iniţială era, pur şi simplu, pe energie electrică şi presupunea un cost lunar enorm pentru consumul de energie. Şi atunci am optat pentru o variantă ecologică, o variantă verde, climatizare prin sistemele geotermale, care sunt la mare modă în toată lumea civilizată şi asta am făcut. Am aplicat o măsură modernă astfel încât costurile de întreţinere, pe partea de consumuri energetice, să fie cât mai reduse”, a explicat edilul precizând că noile sere mai au o particularitate deosebită: ating a doua mare putere, după laserul de la Măgurele. 

PROGRAMUL de funcţionare al serelor exotice

Serele sunt deschise de miercuri până vineri între orele 10-18 (cu pauză între orele 14-15) în timpul verii (perioada 1 aprilie – 31 octombrie), respectiv între orele 10-15 în sezonul rece (perioada 1 noiembrie – 31 martie).

Sâmbăta şi duminica, serele exotice pot fi vizitate GRATUIT, în grupuri organizate, în intervalul orar 9-14. 

Vizitatorii care doresc să programeze un tur ghidat al serelor exotice pot trimite o solicitare în acest sens la adresa de mail [email protected]. 

Serele exotice, organizate sub formă de circuit pe şapte pavilioane

Serele din parcul Drumul Taberei se desfăşoară pe şapte pavilioane, cu climat specific pentru fiecare, organizate astfel: climat tropical, climat mediteranean, deşert cactuşi, plante suculente, zona de palimariu şi o zonă ecuatorială. 

Parcul Drumul Taberei, reabilitat cu fonduri europene

Construirea și amenajarea serelor cu plantele exotice a costat circa 25 milioane lei, iar pentru mentenanța acestora în următorii 4 ani, Primăria Sectorului 6 va plăti circa 4,3 milioane lei. Detalii, aici. 

Lucrările de reamenajare a parcului Drumul Taberei au început în mai 2012 și s-au finalizat în mai 2015, când parcul a fost redeschis publicului. Investiţiile pentru modernizarea parcului s-au ridicat la suma de aprox. 15 milioane euro și au fost finanțate, în cea mai mare parte, din fonduri europene. Licitația pentru executarea lucrărilor a fost câștigată de asocierea Pergola Grădini Decorative, Construcții Erbașu, Promsconcept Grup, Hidrocanal, UTI Trafic, Metabet CF, E – Factor Solutions. Firma care a realizat proiectul peisagistic este Concret Construct CD.

Cookies