A murit Şerban Ionescu

de:
22 nov. 2012
0 Afișari
A murit Şerban Ionescu

Şerban Ionescu a încetat din viaţă miercuri seară, la Spitalul Floreasca, potrivit directorul unităţii medicale, Radu Macovei.

Actorul fusese internat marţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, în secţia de Terapie Intensivă, după ce starea lui de sănătate s-a agravat. Miecuri dimineaţa, medicii au putut confirma doar internarea, fără a da însă detalii despre starea de sănătate a actorului.

„Şerban Ionescu a fost internat marţi în spital. Altceva nu putem spune, întrucât doamna care îl însoţeşte are o procură prin care solicită să nu fie furnizate date despre starea pacientului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, medicul Bogdan Opriţa, pentru Mediafax.

Actorul Şerban Ionescu a fost internat la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias din 18 septembrie până în 2 octombrie, pentru a fi supus unei proceduri chirurgicale necesare în vederea asigurării unei alimentaţii complete.

„Această procedură era necesară şi continuă protocolul de monitorizare în cadrul suferinţei neurologice (scleroză laterală amiotrofică)”, declara atunci conducerea Spitalului Elias.

În ultimii ani, starea de sănătate a lui Şerban Ionescu s-a înrăutăţit, actorul fiind diagnosticat, în urmă cu aproape un an, cu borelioză, o boală gravă provocată de înţepătura unei căpuşe.

În luna mai, actorul a declarat că nu poate să se spele, să mănânce singur şi nici să se ridice şi să umble, considerând că foloseşte doar unu la sută din el, dar şi-ar dori să se recupereze măcar 40 la sută. De asemenea, el avea probleme cu vorbirea, respiraţia şi deglutiţia, având în permanenţă nevoie de un însoţitor.

Ulterior, Şerban Ionescu a primit un nou diagnostic în Germania, cel de scleroză amiotrofică, boala fiind incurabilă. În luna august, actorul s-a întors din Germania, iar în septembrie, a fost internat la Spitalul Elias din Capitală.

Scleroza laterală amiotrofică constă într-o pierdere progresivă a anumitor celule nervoase din creier şi măduva spinării, numite neuroni motori, ce controlează muşchii voluntari, care fac posibilă mişcarea. Scleroza laterală amiotrofică este o boală progresivă, invalidantă şi fatală. Mersul, vorbitul, mâncatul, înghiţitul şi alte funcţii fundamentale ale corpului devin treptat din ce în ce mai dificile şi pot provoca diferite alte boli şi complicaţii.

Între timp, Şerban Ionescu a cerut divorţul de actriţa Magda Catone, care nu s-a mai concretizat.

Cookies