BAZAR

Şerban Huidu, criticat dur de Lia Olguţa Vasilescu, după condamnarea lui Dan Voiculescu

Serban Huidu a reactionat, sambata, dupa ce vineri Lia Olguta Vasilescu, primarul Craiovei, a comentat ca pedeapsa primita de Dan Voiculescu in dosarul ICA este nedreapta avand in vedere ca fostul prezentator TV a scapat fara sa intre la inchisoare, dupa accidentul mortal pe care l-a produs.

„Pe cine a omorat Voiculescu de a luat 10 ani! Cu executare? Huidu a omorat un om si a luat 3 cu suspendare!”, a scris Lia Olguta Vasilescu, potrivit ziare.com.

Raspunsul a venit pe blog de la Serban Huidu. Fostul realizator TV i-a cerut edilului din Banie sa se intereseze despre ceea ce inseamna cuvantul „accident”.

„Eveniment fortuit, imprevizibil, care intrerupe mersul normal al lucrurilor (provocand avarii, raniri, mutilari sau chiar moartea). Fapt intamplator, banal, care aduce nenorocire.

Doamna Olguta, ‘fortuit’ inseamna ‘intamplator’ vine de la Fortuna-zeita destinului intalesasi? Din pacate, diferenta intre infatisarea dumneavoastra – cea a unei femei frumoase – si gandire este imensa”, a scris fosta vedeta a Prima TV.

Fostul coleg al lui Mihai Gainusa a explicat ca o persoana care face evaziune fiscala si ia in mod deliberat bani de la stat, sume ce ar fi putut fi folosite pentru ridicarea unor spitale unde se puteau salva vieti, este mai periculos.

„Justitia pedepseste premeditarea, actul voit. Asta nu intelege cineva care are lacune la capitolul cunostinte elementare de drept!

Ma rog, e ciudat din partea mea sa fac aprecieri cu privire la condamnarea unui om. Nu am nici pregatirea, nici ipocrizia necesara. Fapta in sine este o tragedie pentru oricine. Bogat sau sarac, cu familie sau fara”, a adaugat Huidu.

Totusi, potrivit aceleiasi surse, Huidu a vrut sa scrie despre ceea ce s-a intamplat vineri referindu-se la condamnare ca la un gest simbolic.

„Eu cred ca prin cele intamplate ieri s-a incheiat o era, o perioada istorica a dezvoltarii noastre. Perioada in care cei ce aveau legatura cu Securitatea, cu banii si relatiile ei, si care au dezvoltat astfel un capitalism de cumetrie, au devenit sau vor deveni istorie. (…)

Eu personal sunt optimist, si repet acest articol nu se refera la o persoana, ci la o perioada neagra!”, a incheiat Huidu.

Dan Voiculescu a fost condamnat, vineri, la zece ani de inchisoare in dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare (ICA). Fondatorul PC se afla in prezent la Penitenciarul Rahova.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button