Separați și puși să dea steagul României jos, elevii români participanți în Rusia la un concurs de robotică, după începerea războiului cu Ucraina, au câștigat locul 2

28 feb. 2022
8166 Afișari
Separați și puși să dea steagul României jos, elevii români participanți în Rusia la un concurs de robotică, după începerea războiului cu Ucraina, au câștigat locul 2

Elevii români pe care războiul din Ucraina i-a prins calificați în finala de robotică din Sankt Petersburg, în Rusia, au reușit performanța să claseze pe locul 2. Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu publică această informație în care afirmă că rezultatul este remarcabil, obținut în condiții competiționale atipice.

UPDATE: Echipa de robotică AutoVortex, prezentă la Turneul regional de la Sankt Petersburg (26-27 februarie), a revenit în această dimineață în țară, pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă”. Bun venit!, le-a scris ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.

Organizatorii concursului de robotică din Sankt Petersburg i-au cerut echipei din România să îndepărteze steagul țării de pe standul de concurs și de pe robot, în condițiile în care până acum la niciun concurs, din zecile la care cei din clubul Autovortex au participat, nu s-a întâmplat așa ceva, a relatat Edupedu.ro. Acest lucru s-a petrecut, sâmbătă, la inspecția dinaintea concursului care avea loc duminică, pe 26 februarie.

„Felicit echipa de robotică AutoVortex pentru excelenta performanță înregistrată la Turneul regional de la Sankt Petersburg (26-27 februarie), cu atât mai mult cu cât această calificare în finala Campionatului a fost obținută în condiții competiționale atipice! În contextul dat, clasarea pe locul al doilea într-un turneu cu 21 de echipe participante este un rezultat remarcabil, care face cinste României!”, a precizat Cîmpeanu.

Componența României a echipei de robotică AutoVortex

Echipa României a AutoVortex are 7 componenți, 6 elevi și o studentă, și se află în coordonarea profesorului Ionuț Valentin Panea (Academia de Studii Economice din Bucureşti & Universitatea Politehnica București)

Coordonatorul grupului, Ionuț Panea, a povestit că în preziua concursului a fost separat de echipă, nu a stat în același loc cu elevii, nu i-a fost permis să stea de vorbă față în față cu ei, iar în concurs le-a fost permisă participarea în mod diferit față de cum se înscriseseră.

România a închis spațiul aerian pentru Rusia, duminică, și a condamnat invazia Rusiei în Ucraina din prima zi a atacului. România, precum și celelalte țări din jur, Polonia, Republica Moldova și Slovacia primesc refugiați din țara vecină. 

Cookies