ÎN BUCUREȘTIȘTIRI

Sentințe pentru Elena Udrea și Ioana Băsescu. Fostul ministru a fost condamnat la opt ani de închisoare cu executare, iar fiica fostului președinte la cinci ani de detenție

Sentințe pentru Elena Udrea și Ioana Băsescu. Elena Udrea a fost condamnată la opt ani de închisoare cu executare pentru infracțiunile pentru care a fost trimisă în judecată de DNA în legătură cu dosarul finanțării campaniei electorale din 2009. Totodată, Ioana Băsescu a fost condamnată la cinci ani de detenție.

Curtea de Apel Bucuresti a pronunțat marți sentințe pentru Elena Udrea și Ioana Băsescu. Cele două au fost condamnate în dosarul strângerii de bani în campania electorală a fostului șef al statului, Traian Băsescu.

Elena Udrea a primit mai multe condamnări pentru spălare de bani și luare de mită. Acestea au fost contopite și a rezultat o pedeapsă de șase ani de închisoare. Acestora li s-a mai adăugat un spor de doi ani. În total, Udrea va avea de executat opt ani de detenție, anunță Digi24.

Totodată, Ioana Băsescu a fost condamnată la cinci ani de detenție. Ea a fost acuzată de spălare de bani și instigare la spălare de bani, fapte pentru care a primit mai multe pedepse. Acestea au fost contopite, rezultând cinci ani de închisoare, mai scrie sursa citată.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată la Înaltea Curte de Casație și Justiție.

Sentințe pentru Elena Udrea și Ioana Băsescu. Dan Andronic a fost achitat

În același dosar au mai fost acuzate și alte persoane, magistrații luând următoarele decizii:

Victor Tarhon, la data faptei preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, tot pentru luare de mită, a primit patru ani cu suspendare pentru luare de mită.

Gheorghe Nastasia, la data faptei secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, va avea de executat șase ani de închisoare pentru mită.

Silviu Wagner, la data faptei director general al unei societăţi comerciale cu capital majoritar de stat, a fst condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru  delapidare.

Dan Andronic a fost achitat.

La ultimul termen de judecată, procurorul DNA a solicitat ca Elena Udrea şi Ioana Băsescu să fie condamnate la pedepse maxime pentru faptele comise, susţinând că infracţiunile de care sunt acuzate sunt grave, cerâd 12 ani de închisoare pentru Elena Udrea şi 15 ani pentru Ioana Băsescu.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button