Sentință în dosarul Hidroelectrica: Codruț Sereș, condamnat la patru ani de închisoare

de:
31 mart. 2014
4 Afișari
Sentință în dosarul Hidroelectrica: Codruț Sereș, condamnat la patru ani de închisoare

Codruț Sereș a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru complicitate la abuz în serviciu și doi ani interzicerea ocupării unei funcții publice.

Decizia nu este definitivă

Alte condamnări în dosarul Hidroelectrica: 

Iosif Gerogeta – 4 ani de închisoare cu suspendare

Victoria Geormăneanu – 4 ani cu suspendare 

Oprea Traian – 5 ani de închisoare cu executare

Opris Nicolae – 4 ani de închisoare cu executare

George Lavinius Asan – 5 ani cu executare

Curtea Supremă a pronunţat astăzi sentinţa în dosarul Hidroelctrica în care a fost inculpat Codruţ Sereş, fost ministru al Economiei. În acest dosar, Sereş şi alţi şase directori ai Hidroelectrica au fost acuzaţi de prejudicierea bugetului statului cu 165 milioane dolari. În esenţă, procurorii DIICOT i-au acuzat pe cei şapte că au vândut ilegal energie electrică la preţuri subvenţionate. Decizia Curţii Supreme nu este una definitivă, ea putând fi atacată cu recurs.

În ultimul cuvânt în faţa instanţei, Codruţ Şereş a declarat că nu se face vinovat de săvârşirea vreunei fapte penale, iar rezultatele controalelor efectuate la Hidroelectrica pe vremea când era ministru au fost transmise parchetelor, fiind informate în acest sens Guvernul şi CSAT.

În plus, el a arătat că nu îi cunoaşte pe membrii ‘aşa-zisului grup infracţional organizat’ şi că în seama sa nu poate fi reţinut un prejudiciu în acest dosar.

Fostul ministru al Economiei Codruţ Şereş şi cei şase membri din fosta conducere de la Hidroelectrica au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT pe 30 septembrie 2011.

Codrut Seres a fost condamnat la sase ani de inchisoare, in dosarul privatizarilor strategice, în decembrie 2013. Completul de trei judecatori de la Inalta Curte l-a condamnat si pe Zsolt Nagy, fost ministru al Telecomunicatiilor, la cinci ani de inchisoare, in acelasi dosar. Ambele sentinte sunt cu executare dar nu sunt definitive, inculpatilor ramanandu-le o singura cale de atac.

Cookies