Sens unic de circulație pe mai multe bulevarde din București, precum Calea Floreasca. Cum vrea Primăria Capitalei să scape de aglomerația din oraș

11 feb. 2022
1757 afișări
Sens unic de circulație pe mai multe bulevarde din București, precum Calea Floreasca. Cum vrea Primăria Capitalei să scape de aglomerația din oraș
Sens unic de circulație pe mai multe bulevarde din București, precum Calea Floreasca. Cum vrea Primăria Capitalei să scape de aglomerația din oraș. Sursa foto: Unsplash

Problema traficului infernal din București dă bătăi de cap zi de zi atât cetățenilor cât și municipalității. Primăria Capitalei a anunțat că intenționează să introducă sensuri unice pe mai multe artere din oraș și benzi separate pentru transportul în comun, totul pentru a limita aglomerația de pe străzile Bucureștiului. Un astfel de proiect-pilot ar urma să aibă loc în Sectorul 1, urmând ca inițiativa să se extindă în întregul oraș dacă va da roade.

Primăria Capitalei a anunțat un proiect-pilot ce ar urma să aibă loc în Sectorul 1 pentru a încerca ușurarea circulației în nordul Bucureștiului. Este vorba despre transformarea mai multor artere în drumuri cu sens unic, dar și realizarea de benzi speciale pentru mijloacele de transport în comun, conform ProTV.

Sens unic de circulație pe mai multe artere din București. Calea Floreasca, printre rutele vizate

Calea Floreasca, drumul care face legătura între centrul și nordul Bucureștiului, urmează să aibă sens unic potrivit Primăriei. Măsura va intra în vigoare pe segmentul dintre strada George Călinescu și șoseaua Ștefan cel Mare. Astfel, din cele patru benzi, una urmează să fie dedicată în mod exclusiv transportului în comun, două ar deveni sens unic de circulație atât pentru mașini, cât și pentru unele autobuze, în timp ce pe a patra bandă ar urma fie să se parcheze mașini, fie să fie amenajate piste pentru biciclete.

Între timp, persoanele care vor să circule în direcția opusă, spre Floreasca, ar urma să facă acest lucru pe strada Radu Beller, care va deveni o arteră complementară cu sens unic, fie pe șoseaua Barbu Văcărescu.

Ce planuri are Primăria cu Calea Dorobanți

Alte două artere care sunt incluse în acest program de reconfigurare sunt Șoseaua Pantelimon și Calea Dorobanți. Pe cea din urmă, Primăria ia în calcul chiar să desființeze spațiul verde care delimitează sensurile de mers pe porțiunea dintre piața Charles de Gaulle și piața Dorobanți, pe acest loc urmând a fi amenajat un culoar pentru autobuze.

Cookies