Seniorii bucureșteni sunt invitați la mișcare în parcurile din Sectorul 6. Ciprian Ciucu: Activitățile se vor desfășura sub îndrumarea unui instructor

28 mart. 2023
1270 afișări
Seniorii bucureșteni sunt invitați la mișcare în parcurile din Sectorul 6. Ciprian Ciucu: Activitățile se vor desfășura sub îndrumarea unui instructor
Seniorii bucureșteni sunt invitați la mișcare în parcurile din Sectorul 6. Ciprian Ciucu: Activitățile se vor desfășura sub îndrumarea unui instructor. Sursa foto: Facebook - Ciprian Ciucu

În Sectorul 6 se organizează și anul acesta programul „Mișcare pentru Sănătate”, desfășurat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) pentru persoanele în vârstă. Seniorii se pot bucura de orele de sport în mai multe zile pe săptămână, în parcurile mari din Sectorul 6, după un program stabilit.

Seniorii pot participa la activități gratuit în parcurile mari din Sectorul 6

Programul este derulat de DGASPC Sector 6, iar acesta a debutat în primăvara anului 2021. Până la această ediție, peste 500 de vârstnici au beneficiat de activitățile sportive de-a lungul acestor doi ani, a transmis Ciprian Ciucu pe pagina sa de Facebook.

Activitățile sportive vor dura două ore, alături de instructorul Adi Perian, care a fost prezent și i-a îndrumat pe seniori și în edițiile din anii trecuți:

De buna dispoziție se va ocupa instructorul nostru Adi Perian, pe care mulți dintre dumneavostră îl cunoașteți din edițiile trecute ale acestui program, a transmis Ciprian Ciucu.

De asemenea, vârstnicii sunt sfătuiți să aibă un echipament corespunzător, acest lucru însemnând îmbrăcăminte lejeră și pantofi de sport.

Orele de sport se vor desfășura în marile parcuri din Sectorul 6, pentru ca fiecare dintre cei în vârstă să poată beneficia de acestea.

Activitățile sportive se vor desfășura în următoarele parcuri, în următoarele zile:

  • Marți și joi, în Parcul Drumul Taberei, în zona în care se află aparatele fixe de gimnastică,
  • Miercuri, Parcul Crângași, în zona foișorului,
  • Vineri, Parcul Timișoara, în zona aparatelor fixe de gimnastică.

Seniorii pot participa în mod gratuit, iar înscrierile se pot face pe loc. Cei care își doresc mai multe informații, pot suna la numărul de telefon 021.9970.

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că prima întâlnire din cadrul programului desfășurat de DGASPC va începe astăzi, 28 martie 2023, începând cu ora 10:00. Seniorii care vor să participe sunt așteptați în Parcul Drumul Taberei, în zona aparatelor de gimnastică.

Acestea sunt câteva poze de la edițiile trecute:

Vârstnici care fac mișcare în aer liber. Sursa foto: Facebook - Ciprian Ciucu
Vârstnici care fac mișcare în aer liber. Sursa foto: Facebook – Ciprian Ciucu
Seniori care fac mișcare în aer liber. Sursa foto: Facebook - Ciprian Ciucu
Seniori care fac mișcare în aer liber. Sursa foto: Facebook – Ciprian Ciucu

Clubul Seniorilor – 1 Mai își va dubla locurile în urma cererilor de înscriere

Clubul Seniorilor – 1 Mai își va suplimenta locurile cu 50%, a transmis Ciprian Ciucu pe pagina sa de Facebook, spunând că:

Știm că aveți nevoie să ieșiți din casă, să socializați, să vă petreceți timpul cu cei de vârsta voastră.

Decizia a fost luată în urma cererilor mari pentru înscrierea în program, adică peste 500, pe lângă cei existenți.

În zilele în care Clubul Seniorilor – 1 Mai pot participa simultan 100 de seniori la activitățile desfășurate, iar la Clubul Seniorilor – Timișoara 73 pot participa 50 de seniori pe serie.

Seniorii pot beneficia de numeroase activități, precum de relaxare, abilități practice sau sport. Acestea se organizează de luni până joi, între orele 9:00 și 16:00, iar vineri între orele 9:00 și 14:00.

Aceștia au nevoie de câteva acte pentru a facilita înscrierea, precum:

  • cerere pentru participare,
  • copie după actul de identitate,
  • copie talon pensie,
  • adeverință medicală eliberată de medicul de familie,
  • consimțământ privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

Depunerea actelor se poate face online, AICI sau la sediile celor două cluburi.

Contact:

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies