Din cauza preturilor mici RCA practicate in trecut, numarul institutiilor si companiilor de stat cu dosare de dauna la Astra este foarte mare. Se remarca Ministerul Afacerilor Interne (circa 50 de dosare), Senatul (18 dosare), RATB (circa 200), ANCOM (circa 30 de dosare) sau CNADNR (circa 60 de dosare). Printre firme se remarca GDF Suez Energy (peste 370 de dosare), RCS&RDS (circa 40 de dosare) si firmele de leasing – Porsche Leasing are peste 1300 de dosare de dauna. Momentan sunt peste 44.000 de dosare de dauna, noteaza HotNews.ro.
Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) a publicat pe site-ul sau o lista cu persoane fizice si juridice care sunt potentiali creditori ai Astra Asigurari care pot beneficia de despagubiri/indemnizatii din disponibilitatile sale, astfel cum aceasta rezulta din evidentele predate de acest asigurator impotriva caruia s-a declansat procedura de intrare in faliment.
FGA precizeaza ca aceasta lista, in care sunt afisate momentan peste 44.000 de dosare de dauna la data de 13 octombrie 2015, va fi actualizata periodic, pe masura ce evidentele predate de Astra Asigurari vor fi prelucrate de catre Fondul de garantare a asiguratilor.
„Ulterior inregistrarii, analizarii cererilor de plata ale petentilor si a documentatiei aferente precum si avizarii dosarelor de dauna de catre directiile de specialitate din cadrul Fondului, se va intocmi lista creditorilor de asigurari care va fi supusa spre aprobare comisiei speciale constituita din specialisti din cadrul Fondului de garantare a asiguratilor, conform art. 23 alin. (2) din Legea nr. 503/2004 republicata, cu modificarile ulterioare. Dupa aprobarea listelor creditorilor de asigurari de catre comisia speciala si numai dupa ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti de deschidere a procedurii de faliment impotriva asiguratorului, Fondul de garantare a asiguratilor va efectua plata sumelor cuvenite acestora”, se mentioneaza in comunicatul de presa al FGA.
Mai mult pe noteaza HotNews.ro.