ARHIVA B365

FUMATUL ar putea fi INTERZIS TOTAL în spații publice. Senatul a ADOPTAT LEGEA

Legea urmează să ajungă la Camera Deputaţilor, care este forul decizional, scrie digi24.ro.

Propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun a fost votată de senatori cu 86 de voturi „pentru”, 8 abţineri şi 30 de voturi „împotrivă”.

Senatoarea PC Cristiana Anghel, care s-a opus acestei legi, a ţinut să le transmită un mesaj colegilor săi care au votat pentru interzicerea fumatului în spaţiile publice.

„Am şi eu o întrebare, pentru dragii mei colegi care au votat mizeria asta de lege, pentru că nu poate să fie altceva. Ce se vor face dacă eu aduc o iniţiativă legislativă prin care interzic comercializarea băuturii? Nu consumul, comercializarea. Ce se fac dragii mei colegi dacă eu, din cauza ţigării, fac stare de sevraj şi de fiecare dată când e vot în plen, ora aia de vot final, şi trebuie să mă duc să fumez?”, a spus Cristiana Anghel.

„Nu ar fi o idee rea”, i-a răspuns preşedintele de şedinţă, Cristian Dumitrescu (PSD), în aplauzele sălii.

Potrivit propunerii legislative, se interzice complet fumatul în spaţiul autorităţilor şi instituţiilor publice centrale şi locale, ale instituţiilor şi unităţilor de învăţământ, precum şi în unităţile sanitare de stat şi private.

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button