Senatorul PSD Daniel Ghiță îndemnă la un referendum de demitere a lui Clotilde Armand

19 iun. 2021
93 Afișari
Senatorul PSD Daniel Ghiță îndemnă la un referendum de demitere a lui Clotilde Armand

Senatorul PSD Daniel Ghiță îndemnă la un referendum de demitere a lui Clotilde Armand. Fostul campion de K1 consideră că primarul Sectorului 1 minte, jigneste și are impresia că Primăria Sectorului 1 este moșia părinților săi.

Daniel Ghiță, fost luptător K1 și actual deputat PSD de Ilfov, a îndemnat pe Facebook la strângerea de semnături pentru demiterea Primarului Sectorului 1, Clotilde Armand.

Anunțul fostului luptător K1 vine în contextul scandalului gunoaielor din Sectorul 1.

Ghiță întreabă public ”Strângem semnături să ii demitem din funcții ? Cine organizează strângerea de semnături ?”

”Primesc sute de mesaje: Ne pare rău, că am tăcut când s-au fraudat alegerile la Capitală! Nu aveam gunoaie pe străzi, șobolani, vulpi, căpușe și gândaci, isteriile unei incompetente, care minte, jignește, și are impresia că Primăria Sec 1 este moșia părinților din Guadalupe?!”, transmite parlamentarul social-democrat.

Referendum de demitere a lui Clotilde Armand. În ce condiții se poate

Potrivit Codului administrativ primarul este demis în urma unui referendum a cărui organizare este cerută în scris de cel puțin 25% dintre locuitorii cu drept de vot și cu domiciliul sau reședința în unitatea administrativ-teritorială respectivă.

Referendumul este valabil dacă s-au prezentat la urne cel puțin 30% din numărul total al locuitorilor cu drept de vot înscriși în Registrul electoral cu domiciliul sau reședința în unitatea administrativ-teritorială. Primarul este demis dacă s-au pronunțat în acest sens cel puțin jumătate plus unu din numărul total al voturilor valabil exprimate, iar rezultatul referendumului a fost validat în condițiile legii.

Referendumul pentru încetarea mandatului primarului se organizează ca urmare a cererii adresate în acest sens prefectului de locuitorii comunei, orașului sau municipiului, ca urmare a nesocotirii de către acesta a intereselor generale ale colectivității locale sau a neexercitării atribuțiilor ce îi revin, potrivit legii, inclusiv a celor pe care le exercită ca reprezentant al statului.

Cererea cuprinde motivele ce au stat la baza acesteia, numele și prenumele, data și locul nașterii, seria și numărul buletinului sau ale cărții de identitate și semnătură olografă ale cetățenilor care au solicitat organizarea referendumului.

Foto: ecopolitic.ro

Cookies