ARHIVA B365

Senatorul a RESPINS ordonanţa prin care se măreau salarilor demnitarilor

Proiectul a primit 90 de voturi „pentru”, un vot „împotrivă” şi şase abţineri, Camera Deputaţilor fiind însă for decizional, informează Mediafax.ro.

Plenul a decis înlocuirea proiectul de admitere a ordonanţei cu un proiect de respingere a actului normativ care a produs deja efecte juridice.”Toată lumea a fost de acord că această ordonanţă trebuie respinsă, dar ca modalitate tehnică, formula adoptată nu este cea corectă. Constituţia, la art. 115, alin. 7 spune că ordonanţele se aprobă sau se resping printr-o lege adoptată de Parlament. Cu alte cuvinte, noi dacă respingem ordonanţa ar trebui să adoptăm o lege de respingere”, a spus Şerban Nicole (PSD) în plenul Senatului.

„Trebuie să spunem că de la data intrării în vigoare a prezentei legi, lege privind respingerea, indemnizaţia lunară pentru persoanele alese sau numite (…) revin la indemnizaţia anterioară. Aş vrea ca de la Senat să nu plece un text incorect din punct de vedere tehnic, mai ales că noi suntem obligaţi să ne pronunţăm printr-o lege adoptată, chiar dacă este lege de aprobare sau de respingere”, a mai spus senatorul PSD.

Ordonanţa prevedea ca indemnizaţiile lunare ale preşedintelui, prim-ministrului, preşedinţilor Parlamentului, şefilor de servicii de informaţii să fie majorate, iar cele mai mari salarii le vor avea preşedintele ţării, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, prim-ministrul şi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului.

Majorarea indemnizaţiilor a fost anunţată de Gabriel Oprea la începutul lunii iulie, în ultima zi în care a exercitat interimar funcţia de premier.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button