Senatorii nu vor lucra aproape o lună de zile, până după euroalegeri

de:
22 apr. 2014
0 Afișari
Senatorii nu vor lucra aproape o lună de zile, până după euroalegeri

Anunţul a fost făcut de liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, care şi-a exprimat nemulţumirea faţă de această decizie.

„Reprezentanţii din Biroul Permanent ai PNL au votat împotriva acestei propuneri, susţinută de celelalte partide, trebuie să spun că şi reprezentantul PDL s-a abţinut. Propunerea este ca să venim şi săptămâna viitoare, doar luni şi marţi, deci din nou să se legifereze doar trei ore, trei ore şi jumătate pe săptămână, şi după aceea să nu mai venim deloc la Parlament”, a spus Haşotti.

El a precizat că există posibilitatea ca Biroul Permanent care va fi convocat în fiecare zi de luni să ia decizia de a convoca plenul Senatului.

Liderul senatorilor PNL a precizat că pentru şedinţa de plen de marţi sunt 45 de proiecte şi propuneri legislative cu termen de adoptare tacită marţi sau miercuri.

„Mie mi se pare că Parlamentul, implicit Senatul, este în primul rând pentru a legifera. Sigur că suntem oameni politici, campania electorală trebuie să se desfăşoare, trebuie să participăm la campania electorală, dar în momentul în care Parlamentul adoptă tacit propuneri legislative trebuie să avem foarte mare grijă în ce măsură nu greşim atunci când intrăm într-o inactivitate, nu spun într-o vacanţă, parlamentară”, a mai spus Haşotti.

El a mai precizat că după data de 26 mai se va lucra trei zile pe săptămână în plenul Senatului.

Cookies