ARHIVA B365

Senatorii jurişi AU AVIZAT ARESTAREA lui Dan Şova. Şova: „Merit statuie ecvestră la Gorj!”

„După ce am pus întrebările necesare s-a procedat la vot. Votul a fost în favoarea cererii de arestare: 6 voturi pentru, 5 împotrivă. Astfel, vom transmite plenului Senatului avizul nostru.” a declarat, după şedinţă, preşedintele Comisiei Juridice.

„Vă spun o singură propoziţie. În faţa Comisiei am spus numai adevărul”, a declarat Şova, după audiere.

Conform stiripesurse.ro, Sova a sustinut ca nu el a distrus dovezile, ca nu a sters hard-disk-urile calculatoarelor si ca este nevinovat. In plus el se apara spunand ca a salvat complexele Turceni-Rovinari si de aceea merita „statuie ecvestra la Gorj”. Dan Sova sustine totodata ca procurorii au manipulat martorii si ca exista inadvertente in marturiile acestora.

Biroul Permanent va stabili, saptamana viitoare, in baza raportului Comisie juridice, data la care se va desfasura votul in plen, informează Hotnews.ro.

Procurorii DNA au cerut avizul Senatului pentru arestarea preventiva a senatorului PSD, fost ministru al Transporturilor, in dosarul in care acesta este urmarit penal pentru trei infractiuni de abuz in serviciu, in legatura cu contractele dintre casa sa de avocatura „Sova si Asociatii” si complexurile energetice Rovinari si Turceni.

Sova este acuzat ca in februarie 2015 ar fi depus la DNA 11 procese verbale care sa justifice aceste contracte si care sa arate ca el nu este implicat in ele, insa care ar fi false, spun procurorii.

De asemenea, Sova mai este acuzat ca in 2010 a ordonat distrugerea hard-disk-urilor de la casa sa de avocatura, pentru a ascunde urmele contractelor cu cele doua complexuri energetice. Cererea procurorilor pentru retinerea si arestare preventiva a senatorului PSD Dan Sova va fi votata in plen saptamana viitoare.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button