Senatorii jurişti au decis: Gabriel Oprea poate fi URMĂRIT PENAL, Doina Tudor reţinută şi ARESTATĂ

de:
23 feb. 2016
0 afișări
Senatorii jurişti au decis: Gabriel Oprea poate fi URMĂRIT PENAL, Doina Tudor reţinută şi ARESTATĂ

Comisia juridică a Senatului a dat aviz favorabil cererii DNA pentru începerea urmăririi penale în cazul lui Gabriel Oprea, cu 6 voturi ”pentru” și 5 ”împotrivă”. Pentru reținerea și arestarea Doinei Tudor s-au înregistrat 9 voturi ”pentru”, unul ”împotrivă” și unul anulat,.

Membrii Comisiei juridice din Senat s-au reunit, marţi, pentru a analiza şi a se pronunța prin vot asupra cererii DNA de reținere și arestare preventivă a senatorului PNL, Doina Tudor, precum şi asupra solicitării de urmărire penală a fostului ministru Gabriel Oprea. 

Senatorul PNL Doina Tudor a declarat, după audierea sa în Comisia juridică a Camerei superioare, că a prezentat toate dovezile în sprijinul nevinovăției sale și a arătat că nu le cere nimic colegilor în ceea ce privește votul din plen.

Am prezentat toate adevărurile și toate dovezile pe care le am și care au fost depuse inclusiv aici. Nu pot să vă spun că există o părere, pentru că nu au cum să-și dea o părere de față cu mine (membrii Comisiei juridice — n.r.), asta vor dezbate mai departe. Au fost prezentate datele de către cei doi avocați ai mei, cu materialele pe care le-am depus la comisie”, a explicat Doina Tudor, potrivit Agerpres.

Întrebată dacă are emoții pentru votul de miercuri din plenul Senatului, Doina Tudor a răspuns: „Dar cine nu ar avea? (…) Nu le cer nimic (n.r. colegilor). Nu am niciun drept să le cer colegilor mei niciun fel de… nimic”. Ea nu a negat că îi este teamă de ceea ce va urma.

La rândul său, senatorul Gabriel Oprea a declarat că, în timpul mandatului său ca vicepremier și ministru de Interne, toate achizițiile de autovehicule la MAI s-au realizat legal.

„Vă spun câteva cuvinte, o să spun mai multe în plenul Senatului. Am spus colegilor de la Comisia juridică: în timpul mandatului meu ca vicepremier și ministru de Interne nu s-a cumpărat o mașină, nici 10, s-au cumpărat 5.000 de mașini, toate achiziționate legal prin direcțiile de specialitate. M-am bătut pentru drepturile și dotările MAI, pentru drepturile jandarmilor, polițiștilor, pompierilor și așa mai departe”, a declarat Gabriel Oprea la ieșirea de la audierea în Comisia juridică a Senatului.

Senatorul UNPR a precizat că în calitate de ministru de Interne avea asigurată protecție din partea SPP „o mașină luată în comodat de la altă instituție, care se mai și strica din când în când”.

„S-a reînființat în cadrul Direcției de Informații Protecție Internă o subunitate, se numește Acvila, a plecat de la zero. În acest context și într-un context (…) cei de acolo spun cu multe vulnerabilități, riscuri, la adresa vieții conducerii Ministerului de Interne, inclusiv a mea personală, s-a achiziționat în mod legal de către DIPI un autovehicul. Aceasta este toată speța, mâine o să spun mai multe în plenul Senatului”, a declarat senatorul UNPR.

Oprea a negat că ar fi cerut reamenajarea biroului său și că respectivul spațiu ar fi fost dotat cu jacuzzi, întrebat de presă în acest sens.

DNA a cerut săptămâna trecută sesizarea Senatului pentru încuviințarea reținerii și arestării preventive a senatoarei Doina Tudor, fiind acuzată de complicitate la luare de mită. Ea este anchetată în dosarul în care fostul său soț, Daniel George Tudor, este cercetat pentru luare de mită, la data faptei președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, ulterior vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară.

În cazul lui Gabriel Oprea. DNA a cerut începerea urmăririi penale, în dosarul în care sunt cercetați foști șefi ai DIPI, fostul vicepremier fiind acuzat de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

În cazul în care senatorii juriști vor finaliza marți rapoartele în aceste două cazuri, ele vor fi discutate miercuri de plenul Senatului.

Cookies