Senatorii dezbat marţi, în plen, proiectul de lege privind Roşia Montană

de:
18 nov. 2013
0 Afișari
Senatorii dezbat marţi, în plen, proiectul de lege privind Roşia Montană

Decizia a fost luată de conducerea Senatului, anunţul fiind făcut de vcepreşedintele Cristian Dumitrescu, scrie mediafax.ro.

Şedinţa va începe la ora 9.00, sesiunea de declaraţii politice fiind amânată pentru săptămâna viitoare.

Întrebat de ce s-a renunţat la dezbaterea, anterior, a proiectului la Comisia economică şi la Comisia pentru administraţie publică, el a răspuns că un proiect de lege poate să intre în plen şi fără raport dacă raportul nu a fost depus la timp sau nu a fost finalizat în termen.

„Dacă o lege poate să intre în plen fără raport şi se dezbate în plen, cu atât mai mult poate să intre în plen cu un raport făcut de o comisie specială, la care au participat toate grupurile parlamentare, care a fost o comisie foarte transparentă. Nu există temei legal să spunem că nu se îndeplineşte o procedură parlamentară”, a subliniat senatorul PSD.
 
El a spus că proiectul a fost programat pentru marţi dimineaţa pentru a acorda suficient timp pentru dezbaterea raportului comisiei speciale.
 
„S-a lucrat foarte mult în această comisie, raportul este unul extrem de consistent, deci dezbaterea va fi poate mai deosebită, mai lungă decât în mod normal”, a completat el.

Senatul va dezbate acest proiect de lege, care are caracter organic, în calitate de primă Cameră sesizată.

Termenul de adoptare tacită a acestui proiect de act normativ este 27 noiembrie.

Comisia parlamentară specială a respins, în 11 noiembrie, cu 17 voturi „pentru” şi două abţineri, proiectul Guvernului privind exploatarea minieră de la Roşia Montană.

Cookies