ARHIVA B365

Senatorii au respins proiectul noului COD RUTIER, propus de fostul ministru de Interne, Radu Stroe

NOUL COD RUTIER: Senatul a adoptat, în calitate de primă Cameră sesizată, cu 119 voturi „pentru”, două voturi „împotrivă” şi o „abţinere”, raportul de respingere a Proiect de lege pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, raport propus plenului de Comisia pentru administraţie publică, Comisia juridică şi Comisia pentru apărare, realtează Mediafax.

Potrivit proiectului, erau înăsprite sancţiunile pentru fapte cu pericol social deosebit şi care influenţează direct siguranţa traficului – nerespectarea normelor privind trecerea la nivel cu calea ferată, conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului, conducerea unui autovehicul pe autostradă pe contrasens, depăşirea vitezei maxime admise cu mai mult de 60 km/h şi conducerea unui autovehicul a cărui înmatriculare este suspendată.

NOUL COD RUTIER: Guvernul propunea amenzi cuprinse între 4.000 şi 10.200 de lei dacă aceste fapte au ca urmare producerea unui accident de circulaţie soldat cu pagube materiale.

În proiect se menţionează explicit că o persoană este aflată sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie alcoolică peste 0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat sau 0,2 g/l alcool pur în sânge ori a substanţelor, produselor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora.

NOUL COD RUTIER: Cele mai mari sancţiuni prevăzute prin proiect erau cuprinse între 121 şi 200 puncte-amendă, punctul de amenda reprezentând 10% din salariul minim brut pe economie.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button