ARHIVA B365

Senatoarea Doina Tudor SCAPĂ de arest. Ce au decis magistraţii UPDATE

UPDATE 15.00 Înalta Curte de Casație și Justiție a decis vineri ca senatoarea Doina Tudor să fie cercetată de DNA în libertate sub control judiciar, în dosarul în care este de acuzată de complicitate la luare de mită. Judecătorii de la instanța supremă au respins cererea DNA de arestare preventivă a senatoarei Doina Tudor, însă decizia nu este definitivă.

Senatoarea Doina Tudor a fost reţinută, joi de procurori pentru 24 de ore. în dosarul în care fostul său soț, Daniel George Tudor, la data faptei președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, ulterior vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară, este anchetat în stare de arest la domiciliu pentru luare de mită. Tot în arest la domiciliu se află și Ovidiu Marian, la data faptei secretar general al Senatului, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

DNA susține că, în perioada martie-mai 2013, Doina Tudor l-a ajutat în mod direct pe Daniel Tudor să primească suma de 200.000 de euro (din suma totală de 300.000 de euro primită de acesta), pentru ca el, în calitate de președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, să favorizeze o firmă de asigurări care făcuse obiectul unor activități de control.

„În urma sumelor remise cu titlu de mită, la data de 26 aprilie 2013, inculpatul Daniel George Tudor a emis o decizie prin care s-au ignorat în totalitate constatările controlului respectiv (care atenționa asupra gradului de risc ridicat al societății) și a impus remedierea unor deficiențe minore și nesemnificative în raport cu situația financiară precară a societății”, au reținut procurorii.

Potrivit DNA, în perioada martie — mai 2013, în contextul efectuării unui control la o societate de asigurări, Daniel Tudor, în calitate de președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, ulterior vicepreședinte al ASF, a primit de la administratorul firmei respective, denunțător în cauză, prin intermediul lui Ovidiu Marian, suma de 300.000 euro pentru ca rezultatul verificărilor să fie unul favorabil omului de afaceri.

„De precizat este faptul că inițial inculpatul Tudor a pretins de la omul de afaceri, prin același intermediar, suma de 3 milioane de euro”, au mai constatat anchetatorii.

Senatorii au dat undă verde, miercuri, în plen, cererii DNA de reţinere şi arestare preventivă a senatoarei PNL, Doina Tudor. „Am bagajul pregătit”, a spus Doina Tudor, după vot.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button