ARHIVA B365

Senat: Activitatea de parlamentar și cea de ministru, considerată vechime în muncă

Senatorii au adoptat luni un proiect legislativ care prevede ca durata exercitarii functiilor de demnitate publica alese, numite si cele asimilate functiilor de demnitate publica sa constituie vechime in munca, luata in calcul la calcularea pensiei, informeaza hotnews.ro. Proiectul legislativ a fost initiat de zece senatori PSD si se referea initial doar la minsitri si secretari de stat, insa in cadrul Comisiei de fond, printr-un amendament admis, textul a fost modificat astfel incat sa se refere la toti demnitarii.

Textul amendamentului: „Durata exercitarii functiilor de demnitate publica alese, numite si cele asimilate functiilor de demnitate publica constituie vechime in munca si in specialitate si se ia in calcul la promovare si la acordarea tuturor drepturilor banesti rezultate din aceasta, inclusiv la calcularea si la recalcularea pensiei”.

Al doilea articol al legii prevede ca „Normele metodologice privind procedura echivalarii ca experienta in specialitate si in munca se adopta prin hotarare de Guvern, in termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a prezentei legi”.

Astfel, parlamentarii, ministrii, secretarii de stat, presedintele Curtii Constitutionala, Avocatul Poporului sau presedintele Curtii de Conturi vor beneficia de pensii marite.

Proiectul legislativ a primit in plenul Senatului 92 voturi „pentru” si 4 abtineri, fara a exista dezbateri. Camera Deputatilor este camera decizionala.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button