Semnal de alarmă tras de salvatori, după accidentul grav, cu motociclist, de azi din București: „Nu scoateți casca, nu faceți voluntarii să piardă timp prețios!”

05 iun. 2024
13591 afișări
Semnal de alarmă tras de salvatori, după accidentul grav, cu motociclist, de azi din București: „Nu scoateți casca, nu faceți voluntarii să piardă timp prețios!
Semnal de alarmă tras de salvatori, după accidentul grav, cu motociclist, de azi din București: „Nu scoateți casca, nu faceți voluntarii să piardă timp prețios!" Sursa foto: Info Trafic Bucuresti si Ilfov/ Mihai M.

Un salvator din București trage un semnal de alarmă, după accidentul grav, cu motociclist, de miercuri, 5 iunie, din intersecția Camil Ressu cu Fizicienilor.

În momentul în care un motociclist este implicat într-un accident, cei care sunt martori și intervin la fața locului trebuie să știe un lucru foarte important: nu se scoate casca. Casca se scoate doar de cei care știu cum anume să facă acest lucru, astfel încât starea victimei să nu se înrăutățească brusc în momentul în care i s-a scos casca.

„Nu scoateți casca, nu faceți voluntarii să piardă timp prețios!” Semnal de alarmă tras de salvatori din București

Un accident grav între o mașină și o motocicletă a avut loc miercuri, 5 iunie, în intersecția Camil Ressu cu Fizicienilor din București (intersecția Matei Ambrozie). Atât motociclistul, cât și pasagerul de pe motocicletă au fost grav răniți.

Un asistent medical de la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov trage un semnal de alarmă pe grupul de Facebook „Info Trafic Bucuresti si Ilfov”. Tânărul a ținut să transmită, prima dată, mesajul voluntarilor din cadrul programului „Există un erou în fiecare dintre voi”, cei care au ajuns primii la fața locului pentru a ajuta victimele implicate în accident.

Astfel, voluntarii EUEIFDV care au intervenit pentru acordarea primului ajutor până la sosirea echipajelor au fost împiedicați să-și facă treaba corect de 5-6 „binevoitori” care tot insistau să scoată căștile motocicliștilor (NICIODATĂ nu se face acest lucru, casca se scoate doar de oameni care sunt calificați să o facă).

De asemenea, cei care doreau să ajute, însă mai rău făceau, insistau să le miște membrele sau coloana, să-i întoarcă, să-i ude, să le dea să bea apă, etc. Pe scurt, tot ce nu trebuie facut.

Parcă aveau To Do list. Asta în ciuda rugăminților și avertismentelor repetate care le-au fost adresate.

În momentul în care casca a fost scoasă, starea victimei s-a înrăutățit brusc

Iar asta este pentru tânărul motociclist (parcă aveai tricou alb și pantalonii bleu, nu sunt sigur pentru că eram concentrat la victime) care i-a desfăcut catarama băiatului, ajutându-l astfel să-și scoată singur casca. Din păcate am observat târziu și n-am apucat să intervin la timp pentru că eram ocupat cu motociclista.

Revin la tine, tinere: după cum ai observat (sper ca măcar atat…), imediat dupa ce și-a scos casca, starea lui s-a agravat brusc, transmite Mihai M, asistent medical la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov.

În cazul în care vă aflați la fața locului în momentul producerii unui accident, dar nu sunteți instruiți să acordați primul ajutor, mai bine nu interveniți. Cei care o fac, riscă să agraveze leziuni pe care nu le pot vedea. Este cel mai „corect și logic” să procedați în acest fel, explică tânărul salvator.

NU SCOATEȚI CASCA MOTOCICLIȘTILOR DACĂ NU ȘTIȚI CUM!
Este suficient să mențineți cu ambele mâini de o parte și de alta capul victimei în poziția în care l-ați găsit și să îi ridicați viziera.
Atât și nimic mai mult!, a explicat Mihai M.

Cookies