Semnal de alarmă: școlile din București sunt suprapopulate

18 dec. 2020
69 Afișari
Semnal de alarmă: școlile din București sunt suprapopulate

Școlile gimnaziale de stat din Capitală sunt suprapopulate. Acesta este semnalul de alarmă tras de inspectorul şcolar general al Bucureștiului, Ionel Puşcaş.

Astfel, Ionel Pușcaș a explicat măsurile care trebuie luate pentru a combate suprapopularea în școlile din Capitală.

„Numărul elevilor care învaţă în şcolile din Bucureşti este din ce în ce mai mare. Şcolile gimnaziale din Bucureşti se confruntă cu suprapopulare. Pentru a acoperi nevoile actuale, trebuie extinse şcolile existente sau construite unele noi, din temelii. (…) Numărul redus de unităţi de învăţământ construite în ultimii ani justifică fenomenul de supraaglomerare. (…) Această lipsă de preocupare pentru dezvoltarea infrastructurii şcolare ne-a adus în situaţia în care avem nişte şcoli cu efective foarte mari – unele, cu 2.000 de elevi. (…) Putem vorbi de 2.000-3.000 de elevi, dar aceştia să aibă spaţiile şi dotările corespunzătoare, nu să înveţe în două-trei schimburi”, a afirmat Puşcaş, potrivit Agerpres.

Acesta a mai arătat că în 4,4% dintre şcolile din Capitală se desfăşoară cursuri în 3 schimburi.

„Majoritatea şcolilor din Bucureşti funcţionează în 2 sau 3 schimburi, adică într-un program inadecvat, care nu oferă condiţii pentru a asigura succesul şcolar. Din acest punct de vedere, este clar că trebuie dezvoltată infrastructura (…). Se vorbeşte din ce în ce mai mult de deschiderea curţilor şcolilor. Să deschidem mai întâi şcolile pentru elevi şi pentru cadrele didactice. Ca o consecinţă a acestui demers, şi curţile şcolilor vor fi deschise pentru elevi în cadrul educaţiei formale şi nonformale organizate pentru aceştia”, a mai declarat Puşcaş.

Cookies