Semințe de flori au fost sădite pe aliniamentele stradale din București dintre Parcul Natural Văcărești și Râul Dâmbovița. Din aprilie, vor fi plantați și arbori

18 mart. 2023
338 afișări
Semințe de flori au fost sădite pe aliniamentele stradale din București dintre Parcul Natural Văcărești și Râul Dâmbovița. Din aprilie, vor fi plantați și arbori
Semințe de flori au fost sădite pe aliniamentele stradale din București dintre Parcul Natural Văcărești și Râul Dâmbovița. Din aprilie, vor fi plantați și arbori. Sursa foto: Facebook - Nicușor Dan

Angajații din cadrul Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) au demarat acțiuni de plantare a semințelor de flori pe aliniamentele stradale din București dintre Parcul Natural Văcărești și Râul Dâmbovița. Aceste acțiuni fac parte din proiectul „Traversăm prin verde”.

Pe aliniamentele dintre Parcul Natural Văcărești și Râul Dâmbovița din București se vor planta și arbori

Mai multe plante se vor sădi din 8 aprilie pe aliniamentele din aceeași zonă, precum arbori din speciile frasin, carpen și tei. Acestea au fost alese special pentru rezistența lor la condițiile de mediu urban, a transmis Nicușor Dan printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Demararea acțiunilor de amenajare din zona Râul Dâmboviței din București fac parte din proiectul „Traversăm prin Verde”, ce a fost implementat de Asociația Parcul Natural Văcărești și Romsilva, cu sprijinul Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB).

Finanțarea proiectului a fost realizată prin Platforma de Mediu pentru București, fiind inițiată de Fundația Comunitară București și ING, a transmis ALPAB.

De asemenea, primarul general al Capitalei le mulțumește voluntarilor care au participat în cadrul inițiativei Primăriei Municipiului București (PMB).

În Sectorul 5 s-au început acțiuni de plantare de arbori

Primăriile de sector au început să demareze multe acțiuni de plantare de flori sau arbori, semn că a venit primăvara cu adevărat. Este cazul și Primăriei Sectorului 5, care a transmis că mai mulți angajați și voluntari au sădit 100 de tei în Parcul Eroilor în decursul zilei de ieri.

Parcul Eroilor a intrat în administrarea PS5 în urmă cu trei săptămâni, fiind în administrarea Metrorex. Acest lucru a fost cauzat de lucrările la magistrala de metrou.

Rareș Hopincă, city managerul Sectorului 5, își dorește ca promovarea protejării mediului să fie realizată în rândul comunității.

De asemenea, acțiunile de plantare se vor desfășura în parcuri, dar și în interiorul cartierelor, a transmis Primăria Sectorului 5 pe pagina sa de Facebook.

Cetățenii sunt invitați să participe în fiecare zi de vineri în calitate de voluntari în cadrul acțiunilor de plantare, dacă vremea este prielnică pentru buna desfășurare.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies