Semimaratonul şi Maratonul Internaţional Bucureşti, desfășurate pe 4-5 septembrie, respectiv 30-31 octombrie

21 mai 2021
78 Afișari
Semimaratonul şi Maratonul Internaţional Bucureşti, desfășurate pe 4-5 septembrie, respectiv 30-31 octombrie

Bucharest Running Club a anunţat, vineri, într-un comunicat de presă că în acest an Semimaratonul şi Maratonul Internaţional Bucureşti se vor desfăşura la 4-5 septembrie, respectiv 30-31 octombrie, la cele două competiţii putând participa numai alergători vaccinaţi în limita a 10.000 de participanţi.

„Bucharest Running Club informează că, după analizarea situaţiei actuale şi evaluarea tuturor scenariilor, împreună cu partenerii şi factorii de decizie implicaţi în procesul de organizare, este încrezătoare că poate anunţa datele competiţiilor Bucharest Running Club din acest an.

Nu uitați datele de 4-5 septembrie și  30-31 octombrie

Aşadar, Bucureştiul va putea găzdui în condiţii de siguranţă OMV Petrom Bucharest Half Marathon în perioada 4-5 septembrie 2021 şi Raiffeisen Bank Bucharest Marathon în perioada 30-31 octombrie 2021. Întrucât siguranţa şi sănătatea alergătorilor participanţi sunt o prioritate pentru evenimentele pe care le organizăm, accesul alergătorilor se va face doar în baza certificatului de vaccinare cu o limită de 10.000 de participanţi”, se arată în comunicatul citat.

Preşedinta Bucharest Running Club, Valeria Răcilă van Groningen, a subliniat importanţa respectării normelor de siguranţă în condiţiile pandemiei de coronavirus.

„Suntem în permanentă comunicare cu factorii de decizie şi autorităţile naţionale din domeniul sănătăţii publice şi pe măsură ce la nivel naţional se atinge ţinta de vaccinare pentru luna în curs, se va reanaliza numărul optim de alergători ce ar putea participa, respectând toate normele de siguranţă sanitară”, a spus preşedinta.

„Dragi alergători, facem parte din aceeaşi comunitate, împărtăşim aceleaşi valori şi dragoste pentru alergare şi, astfel, vă mulţumim pentru sprijinul constant şi răbdarea pe care ni le-aţi acordat. Abia aşteptăm să ne revedem la start, cu acelaşi entuziasm, de care ne este tuturor atât de dor”, le-a transmis alergătorilor Valeria Răcilă van Groningen.

Arafat s-a implicat și el

Dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a afirmat la rândul său: „Susţinem stilul de viaţă sănătos şi activităţile sportive în aer liber, indiferent de vârstă. Un pas important pentru revenirea la viaţa pe care ne-o dorim cu toţii în această direcţie îl constituie pregătirea şi organizarea acestui tip de evenimente sportive, respectând cele mai înalte standarde de siguranţă sanitară. Ne exprimăm totodată speranţa că, în următoarea perioadă, situaţia epidemiologică se va îmbunătăţi considerabil, astfel încât evenimentele de acest gen să îşi reia cursul firesc”.

Organizatorii au deschis, vineri, înscrierile pentru semimaraton şi maraton. Pentru participare, sportivii trebuie să aibă administrat rapelul cu minimum 10 zile înainte de data cursei.

Cookies