ȘTIRI

Semaforul groazei din Capitală a făcut și joi seară victime. UTI tot nu l-a reparat

Semaforul cu pricina, despre care B365.ro scria ieri, este stricat chiar și astăzi, 2 noiembrie, cu toate că defecțiunea a fost semnalată încă din 20 octombrie, momentul în care a fost stricat în urma unui impact al unei mașini. Poliția Rutieră a amendat Administrația Străzilor, condusă de Alina Roman, dar amenda a rămas fără urmări.

Joi seară, un autoturism de teren a intrat într-un taxi care venea pe strada Gheorghe Manu.

Pe 20 octombrie, un şofer a intrat cu maşina în semaforul de la intersecţia Calea Victoriei – Str. Gheorghe Manu. În urma impactului a fost distrus sistemul de alimentare al semnalizatorului.

Andrei Codău, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, a declarat, pentru B365.ro, că, din cauza semaforului defect, din 20 octombrie şi până în 30 octombrie, la intersecţia Calea Victoriei – Str. Gheorghe Manu s-au produs patru accidente rutiere grave. Potrivit oamenilor legii, cele patru accidente rutiere înregistrate la Brigada Rutieră s-au soldat cu cel puţin un rănit grav (n.r. – care a suferit cel puţin o fractură în urma impactului).

Codău, a mai precizat, pentru B365.ro, că avaria produsă semaforului a fost sesizată către Administraţia Străzilor, încă din momentul distrugerii sistemului de alimentare al semnalizatorului optic.

De reparaţiile sau înlocuirea semafoarelor din Capitală se ocupă Administraţia Străzilor.

Contactaţi de reporterii B365.ro, oficialii Administraţiei Străzilor nu au furnizat niciun răspuns despre situaţia acestui semafor, până la data publicării articolului.

Contractul pentru mentenanța semafoarelor din București este deținut de compania UTI Traffic Management, care a primit 18 milioane lei pentru acest serviciu.

Microbuz răsturnat, din cauza semaforului nefuncţional

Din cauza aceluiaşi semafor, un microbuz s-a răsturnat, luni seară, blocând, zeci de minute, traficul rutier în zonă. Fiindcă semnalizatorul optic era defect, şoferul microbuzului, care tocmai lăsase ultimul pasager şi se îndrepta spre casă, a pătruns în intersecţie fără să se asigure şi a fost acroşat de o altă maşină. În urma impactului, microbuzul a lovit mai multe indicatoare de pe marginea drumului şi s-a răsturnat.

După ce a fost acroşat de autoturismul care mergea regulamentar, microbuzul s-a răsturnat de-a latul străzii Gheorghe Manu, aşa că nu s-a mai putut circula în nicio direcţie.

Şoferul microbuzului a fost rănit uşor la cap şi a fost transportat la spital.

Cei care locuiesc în zonă spun că, de la distrugerea semaforului, intersecţia a devenit extrem de periculoasă. Aceştia susţin că, pe lângă cele patru accidente rutiere grave înregistrate la Brigada Rutieră, în intersecţia Calea Victoriei – Str. Gheorghe Manu s-au mai produs numeroase tamponări, din cauza semnalizatorului nefuncţional. Accidentele uşoare, care nu se soldează cu răniţi, ci doar cu pagube materiale, pot fi soluţionate şi pe calea amiabilă şi nu se raportează la Poliţia Rutieră.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button