Semaforizare inteligentă pe un nou tronson din Sectorul 6. Sistemul include tehnologie de ultimă oră

18 sept. 2022
11420 afișări
Semaforizare inteligentă pe un nou tronson din Sectorul 6. Sistemul include tehnologie de ultimă oră
Semaforizare inteligentă pe un nou tronson din Sectorul 6. Sistemul include tehnologie de ultimă oră Sursă foto: pexels

O zonă extrem de aglomerată din Capitală va avea semaforizare inteligentă. Este vorba despre tronsonul cuprins între strada Brașov și capătul de linie al tramvaiului 41, după cum anunță Primăria Sectorului 6.

Semaforizare inteligentă pe un nou tronson din Sectorul 6

Aceste lucrări fac parte din obiectivul Penetrație Prelungirea Ghencea Domnești și supralărgire Bulevardul Ghencea. Noul sistem modern de semaforizare urmează să fie implementat de către Compania Municipală Managementul Traficului București (CMMTB).

Radu Nicolescu, directorul general al CMMTB, a transmis următorul mesaj:

Faptul că suntem implicați direct în acest proiect important pentru Sectorul 6, mă face să fiu mândru de ceea ce am reușit alături de colegii mei din companie în puținul timp de când am venit la conducerea CMMTB. Ceea ce mă bucură și mai tare este gândul că pot contribui la atât de necesara schimbare din sector privind traficul extrem de aglomerat.

Vă spun sincer, tranzitez zilnic acest bulevard important și îmi petrec majoritatea timpului liber în Sectorul 6, așadar sunt în asentimentul oamenilor care s-au săturat de toată aglomerația din zonă. Datorită acestui program, vom avea un trafic mai fluent și o siguranță sporită pentru cetățeni.

Sistemul inteligent include tehnologie de ultimă oră

Asta nu este primul tronson pe care a fost instalat sistemul de semaforizare inteligentă. În luna iunie a fost gata sistemul instalat pe 6 străzi ce se intersectează cu Bulevardul Timișoara. Mai exact, este vorba despre:

  • Aleea Poiana Vadului,
  • Intrarea Silistraru,
  • Strada Costin Nenițescu,
  • Strada Romancierilor,
  • Aleea Câmpul cu Flori,
  • Aleea Lunca Siretului.

Erau „puncte negre”, pe harta Brigăzii Rutiere, locuri unde au avut loc frecvent accidente, în perioada 2019-2021, a transmis PS6.

Noul sistem de semaforizare inteligentă include echipamente de ultimă generație. Acesta se adaptează în funcție de trafic, permițând ca timpii pentru culoare verde și roșie să se optimizeze și sincronizeze contant.

De asemenea, acesta răspunde automat la fluctuațiile de trafic prin intermediul detectorilor se sunt instalați în asfalt. Astfel, se poate identifica în timp real câte mașini intră sau ies din intersecție.

Cookies