ARHIVA B365

Semafoare defecte şi trafic rutier închis din cauza ninsorii

Căderile de precipitaţii sub forma de ninsoare si temperaturile scăzute, influenţează negativ desfăşurarea traficului rutier, pe majoritatea arterelor de circulaţie din Capitală. Semafoarele de la Pod Cotroceni şi Pod Abator, dar şi cele de la intersecţia Șos. Pantelimon cu Șos. Iancului sunt defecte, potrivit Brigăzii Rutiere din cadrul Direcţiei Generale a Municipiului Bucureşti.

În continuare nu se poate circula pe cele mai importante drumuri naţionale, la ora 07.00 traficul rutier fiind închis pe:

– Autostrada 1 Bucureşti – Piteşti (sensul dinspre Piteşti);

– Autostrada nr. 2 Bucureşti – Constanţa;

– D.N.2 Bucuresti – Urziceni;

– D.N.3 Bucureşti – Lehliu;

– D.N.4 Bucureşti – Olteniţa;

– D.N.5 Bucureşti – Giurgiu.

Brigada Rutieră le recomandă şoferilor ca, în cazul în care călătoria nu poate fi amânată, să îşi echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarna: anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil şi să se asigure că sistemul de climatizare dezaburire este funcţional.

Date fiind aceste condiţii meteo-rutiere dificile, Brigada Rutieră le recomandă conducătorilor auto ca înainte de a porni la drum să se informeze despre situaţia drumurilor apelând numărul de telefon al Comandamentului Central de Iarnă 021/9360 sau pe cel al dispeceratului Brigăzii Rutiere 021/9544.

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, poliţiştii le cer conducătorilor de autovehicule:

– să reducă viteza de deplasare, în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă sau polei, să circule cu o viteză de 30km/h în localităţi şi 50km/h în afara acestora;

– să-şi asigure o bună vizibilitate curăţând parbrizul, luneta şi geamurile laterale;

– să asigure buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi a sistemului de climatizare şi dezaburire;

– să utilizeze corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare pentru a vedea şi a putea fi văzuţi în trafic;

– să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de autoturismul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă;

– să echipeze autovehiculul cu pneuri corespunzătoare sezonului rece;

– să nu frâneze sau să vireze brusc şi să folosească cu precădere frâna de motor;

– să nu blocheze traseele de deplasare a mijloacelor de transport public, în special calea de rulare a tramvaielor;

– în condiţii de ninsoare abundentă, şoferii au obligaţia să nu oprească ori să staţioneze pe traseele pe care se deplasează mijloacele de transport public pentru a permite intervenţia mijloacelor de deszăpezire şi desfăşurarea traficului în general;

– să respecte semnalele şi indicaţiile agenţilor de circulaţie.

Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, iar traversarea străzii să se facă pe la locurile semnalizate şi marcate corespunzător, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de traversare a fost observată de către şoferi.

Șoferii au reuşit să păstreze controlul volanului, în ciuda condiţiilor meteo vitrege, astfel că, în accidentele rutiere, care au avut loc miercuri, pe străzile Capitalei, nu s-au înregistrat victime, care să fi suferit răni uşoare sau grave.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button