Se circulă cu dificultate în această dimineață în Capitală. Semafoare defecte în zone importante

de:
02 mart. 2015
0 Afișari
Se circulă cu dificultate în această dimineață în Capitală. Semafoare defecte în zone importante

TRAFIC RUTIER DEVIAT:

– Drumul Taberei, între str. Valea Argeşului şi str. Valea Ialomiţei – lucrări metrou;
– bd. Bucureştii Noi, între str. Mitropolit Varlaam – str. Cricovului şi Intrarea Berheci – Pod Străuleşti (str. Slt. Constantin Godeanu).

„Recomandăm conducătorilor auto să circule cu atenţie şi să respecte semnificaţia indicatoarelor montate temporar în zonele menţionate”, precizează Brigada Rutieră a Capitalei, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Vezi şi: Când se reia circulația în condiții normale în Drumul Taberei, în urma lucrărilor la Magistrala 5

            RECOMANDĂRI pentru şoferi, de la Poliţia Rutieră, privind circulaţia în condiţii de ploaie

LUCRĂRI:

– Şos. Iancului şi Şos. Pantelimon;
– Piaţa Presei Libere;
– Piaţa Sudului;
– Bd. Liviu Rebreanu;
– Str. Valea Ialomiţei;
– Str. Râul Doamnei

SEMAFOARE DEFECTE:

– Şos. Moşilor – bd. Dacia.

ACCIDENTE RUTIERE:

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2 accidente rutiere în urma 3 persoane au fost rănite uşor şi o persoană a fost rănită grav.

RECOMANDĂRI

– atunci când doresc să traverseze o intersecţie la culoarea verde a semaforului electric, dar este evident că nu vor reuşi din cauza coloanei de autovehicule, să rămână pe loc şi să aştepte eliberarea intersecţiei chiar dacă între timp se va derula încă un ciclu semaforic; procedând astfel vor permite deplasarea celor care rulează pe drumul transversal;

– să nu depăşească coloana de autovehicule oprite la semafor şi să respecte semnalele agenţilor de poliţie rutieră;

– să nu oprească autovehiculele în locurile unde acest lucru este interzis şi să nu claxoneze inutil.

„Pentru a circula în siguranţă şi pentru a evita producerea unor tragedii, le recomandăm şoferilor să nu conducă dacă sunt obosiţi. Oboseala este considerată de către specialişti una dintre cauzele generatoare ale multor tragedii ce se întâmplă de regulă pe drumurile publice, mai ales la sfârşit de săptămână.

Solicităm conducătorilor de autovehicule să evite consumul de băuturi alcoolice seara, dacă dimineaţa urmează să conducă autoturismul.

– prima condiţie a deplasării autovehiculului în deplină siguranţă este corelarea manierei de condus cu specificul suprafeţei carosabile;

– înainte de a porni la drum, asiguraţi-vă că parbrizul, geamurile laterale şi lunetă vă asigură o vizibilitate foarte bună. De asemenea, trebuie să aveţi în bună stare de funcţionare ştergătoarele şi instalaţia de climatizare şi dezaburire;

– evitaţi frânările şi accelerările bruşte;

– păstraţi o distanţă suficientă faţă de autovehiculul care vă precedă, astfel încât să puteţi opri în siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte sau opreşte brusc;

– nu vorbiţi la telefonul mobil în timp ce conduceţi maşina;

– respectaţi semnalele poliţiştilor rutieri.

Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi”, mai precizează Brigada Rutieră a Capitalei, în comunicatul citat.

Cookies