Semafoare de milioane de euro, considerate inutile de poliţişti

de:
13 ian. 2011
0 Afișari
Semafoare de milioane de euro, considerate inutile de poliţişti

Primele semafoare destinate bicicliştilor au fost instalate în intersecţiile Tineretului şi Calea Văcăreşti-Şoseaua Mihai Bravu. Ele au fost montate la aceeaşi înălţime faţă de sol ca şi cele destinate pietonilor şi funcţionează sincron cu acestea.

„Aceasă iniţiativă este un moft”, au comentat, pentru NewsIn, poliţiştii rutieri. De aceeaşi părere sunt şi şoferii. „Cheltuiala cu aceste semafoare este inutilă. Când trec pietonii, trec şi bicicliştii, mai ales că pistele pentru ei sunt trasate pe trotuar”, a declarat unul dintre conducătorii auto care circulă zilnic prin Capitală.

Proiectul de şase milioane de euro ce include şi montarea semafoarelor pentru biclişti a fost anunţat la începutul anului 2010 de Administraţia Străzilor, instituţie subordonată municipalităţii. Proiectul mai prevedea, printre altele, montarea a 30 de butoane pentru acţionarea manuală a semafoarelor, trasarea a 22.760 metri pătraţi de marcaje rutiere pentru biciclişti şi modernizarea a 21 de automate de dirijare a circulaţiei.

Cookies