ESENTIAL

Seifuri pentru bagaje în Gara de Nord, cu închidere electronică, priză și USB GALERIE FOTO

„Sistemul self-service pentru depozitarea bagajelor este un sistem nemțesc cu închidere electronică, conceput pe trei dimensiuni diferite, cu 48 de seifuri dotate cu priză şi USB. Sistemul se află în holul caselor de bilete clasa I și este supravegheat cu camere de luat vederi„, precizează CFR S.A. într-un răspuns trimis la solicitarea B365.ro.

CUM FUNCȚIONEAZĂ SISTEMUL:

Principiul de funcționare e asemănător cu cel al tichetelor de parcare, adaugă reprezentanții CFR. Mai precis, plata este făcută la una dintre cele două console incorporate în sistem, pe baza codului de bare sau a codului numeric de pe tichet.

După ce pui bagajul în seif, acesta se blochează automat pentru 1 minut, timp în care introduci banii în consola centrală de plată, iar sistemul eliberează un tichet pe care e inscripționat un cod de bare şi un cod numeric. Dacă nu introduci suma corectă sau te răzgândești în minutul pe care-l ai la dispoziție, uşa seifului se deschide automat.

Pentru ridicarea bagajelor, se scanează tichetul sau se introduce codul numeric de pe tichet- variantă folosită mai des de călătorii care doresc ca bagajele lor să fie ridicate de alte persoane, după cum precizează reprezentanții CFR.

CÂT COSTĂ DEPOZITAREA:

Tariful pentru 3 ore este de 5 lei, iar pentru 12 ore- 10 lei. Dacă depășești perioada de depozitare, trebuie să achiți o sumă adițională, calculată de sistem.

CÂT TIMP POT FI LĂSATE BAGAJELE:

Depozitarea bagajului este permisă pentru maxim 48 de ore, iar pentru intervale mai mari trebuie contactată firma care operează echipamentul, precizează CFR.

Sistemul este funcțional din luna decembrie, iar CFR susține că este utilizat des de călători, astfel încât plănuiește să îl implementeze în toate orașele mari din România.

„Intenția noastră este să-l implementăm la stadiul de pilot, astfel încât să vedem cumva reacția călătorilor și gradul de folosire, după care să menţinem colaborarea cu această companie, sau cu altă companie care furnizează servicii similare, pentru a putea extinde acest sistem electronic de depozitare în toate marile orașe care au destinație turistică sau destinație de tranzit, pentru a putea veni în sprijinul călătorilor.”, explică compania.

Investiția în acest sistem a fost făcută de o companie privată, adaugă CFR, care a închiriat spațiul pe care se află acestea printr-o procedură de licitaţie publică.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button