ARHIVA B365

Şeful Sony România: Cred că se va crea un nou „Black Friday” în România, prin februarie-martie

„Black Friday” a fost in ultimii doi ani un fenomen de retail in Romania, s-au starnit controverse, site-urile nu au mai funcţionat ore bune, oamenii nu au mai dormit deloc in acea noapte din ultima decada a lui noiembrie şi s-au bulucit atat in magazinele fizice, cat si pe site-uri. Anul acesta „Black Friday” va fi pe 29 noiembrie.

Seful Sony Romania a vorbit – intr-o discutie la finalul evenimentului de lansare ale noilor produse din gama VAIO – despre „Black Friday”, diferentele dintre Romania si SUA si despre dorinta de a se crea o noua mare zi de reduceri, insa la inceput de an, nu la sfarsit, scrie HotNews.ro.

„Conceptul de „Black Friday” in Romania, in comparatie cu America, are conotatii diferite. In America se refera practic si la faptul ca, dupa lunile de vara in care nu se face profit, Black Friday e prima ocazie in care se trece pe profit. Pe de alta parte inseamna ca dupa week-end-ul de Ziua Recunostiintei se pregatesc magazinele sa inceapa sezonul de sarbatori prin vinderea modelelor mai vechi. Practic, e ca la haine, reducem preturile la cele mai vechi si acestea se vand pentru a face loc celor noi”, spune country managerul Sony.

In general ofertele Black Friday cuprind produse scoase din gama, fie de anul trecut, fie produse ce nu fusesera aduse in tara pana atunci si sunt aduse special pentru aceasta zi, dar la un pret special, mai spune el.

In SUA stocurile exista deja la raft si de Black Friday sunt vandute, in timp ce in Romania comerciantii fac achizitii noi, iar de aici rezulta o problema a profitabilitatii si cea legata de faptul ca nu intotdeauna sunt in oferte cele mai bune produse pentru consumatori, a mai spus Lucian Radulescu.

„Cred ca Black Friday-ul din noiembrie va fi strict legat de produse speciale, la un pret special, fie din gama veche, fie aduse atunci. Cred ca vom asista la crearea unui nou Black Friday undeva in februarie – martie, mult mai aproape de Paste, dar probabil ca se va numi altfel”, a punctat Rădulescu.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button