Şeful Skanska anunţă când încep lucrările la noul pol de birouri pentru corporatişti din Bucureşti

de:
28 sept. 2015
0 Afișari
Şeful Skanska anunţă când încep lucrările la noul pol de birouri pentru corporatişti din Bucureşti

„Planul nostru este ca de anul viitor să începem dez­voltarea unui proiect de birouri etapizat, verde şi sustenabil. Sun­tem de părere că zona central-vestică a Bucureştiului va atrage din ce în ce mai multe companii în viitor, precum cele de tip BPO (business process outsourcing – n.red.) şi SSC (shared service center – n. red.), aşadar putem spune că zona aceasta va deveni un nou hub de birouri din Bucureşti”, afirmă Marcin Lapinski, preşedintele Skanska Property România, citat de Ziarul Financiar. 

CITEŞTE ŞI Cum vor arăta turnurile de birouri din noul pol corporatist din Bucureşti. GALERIE FOTO 

Un nou pol corporatist în Bucureşti: „cartier” de birouri pentru firme de IT

Partea de centru-vest a Ca­pi­talei, care se identifică cu zo­na Orhideea, Pasajul Ba­sa­rab şi împrejurimile sta­ţiilor de metrou Grozăveşti, Petrache Poenaru şi Politehnica, se formează ca viitor pol de birouri al Capitalei, după consacratele zone Piaţa Victoriei-Aviatorilor, Barbu Văcăres­cu-Floreasca, respectiv Dimitrie Pom­peiu (Pipera).

Foste platforme industriale din zo­na Orhideea, precum Baduc (materiale de construcţii) sau fabrica de pâine Spicul vor face în următorii ani loc unor noi pro­iec­te de birouri, dezvoltate în special de in­ves­titori români, după ce zona a că­pătat o nouă imagine odată cu con­struc­ţia Pasajului Basarab, pe care cir­culă zilnic 80.000-100.000 de maşini.

„Vom vedea mai multe companii (instituţii financiare, companii farma­ceu­tice, companii din domeniul ser­vi­ciilor financiare) care îşi vor muta acti­vită­ţile şi chiar sediile principale în zona Orhi­deea. Pe de altă parte, Iuliu Maniu-Semănătoarea va deveni din ce în ce mai clar definită ca destinaţie pen­tru companiile din IT”, spune Andreea Păun, associate director în departa­mentul de birouri al firmei de consul­tan­ţă imobiliară Colliers, citată de Ziarul Financiar. 

Pe lângă proiectele de birouri deja con­struite, Sema Parc al omului de afa­ceri Ion Rădulea sau AFI Park al isra­elieni­lor de la AFI, dar şi cele plani­fi­cate, precum Orhideea Towers, al aus­triecilor de la CA Immo, în zonă se anun­ţă noi dezvoltări de proiecte, în con­textul în care în partea de nord a Bucureştiului, unde s-au concentrat cea mai mare parte a construcţiilor de office în ultimii ani, opţiunile de tere­nuri cu potenţial de dezvoltare sunt din ce în ce mai rare. O tranzacţie recentă a fost cea prin care firma Forte Partners, fondată de investitorii Ionuţ Dumi­tres­cu, Geo Mărgescu şi Johnny Jabra, a preluat un teren de aproape 13.000 mp de la spaniolii de la Hercesa, vizavi de Carrefour Orhideea. Aici, in­vestitorii vor să construiască un pro­iect de birouri de 57.000 mp. Tot aceiaşi in­vestitori, pre­cum şi reţeaua germană de hiper­mar­ke­turi Kaufland au cumpărat terenul fos­tei fabrici de bere Griviţa, din drep­tul Pasajului Basarab, de la produ­că­torul de bere Heineken. Şi divi­zia de imo­biliare a grupului suedez IKEA a cum­părat în urmă cu patru ani două hec­tare din platforma de mate­riale de con­strucţii Baduc, din apro­pierea Pasa­ju­lui Basarab, unde este pre­văzută dez­voltarea unui proiect de bi­rouri. Un alt teren „liber” în zonă este cel de lângă sta­ţia de metrou Poli­teh­nica, controlat de Ion Rădulea şi fa­milia Bronte. Te­re­nul se suprapune fostei uzine Pumac.

Cookies