Șeful secției de chirurgie plastică de la Floreasca: „Este ca la război. Se operează simultan”

de:
31 oct. 2015
6 afișări
Șeful secției de chirurgie plastică de la Floreasca:

„Toți cei 13 pacienți au fost operați. Datorită mobilizării instantenee a colectivului, care își desfășoară activitatea în aceasstă unitate, este doar începutul. Costurile sunt fabuloase pentru îngrijirea unui bolnav ars grav. Sunt cu toții tineri. Noi facem ceea ce este posibil cu resursele noastre. Este ca la război. Se operează simultan în multe săli de operație. De la revoluție nu am mai întâlnit o astfel de situație. În acest moment, rezultatele sunt pe măsura efortului”, a spus prof. univ. dr. Ioan Lascăr. 

„Sunt pacienți cu leziuni grave. Facem tot ce este omenește păsibil. Sunt asigurate toate materialele necesare, toate medicamentele. De azi-noapte de la ora 1 până la 7 au fost 13 operații”, a declarat și ministrul Sănătății Nicolae Bănicioiu, aflat în vizită la Spitalul Floreasca. 

27 de persoane au decedat, iar 184 au fost rănite în urma unui incendiu izbucnit, vineri seară, la clubul Colectiv din capitală. 

Și managerul Spitalului Universitar de Urgență din Capitală, Cătălin Cârstoiu, a declarat că șase persoane se află în stare gravă și că un singur pacient, din cei internați, este străin. 

„Starea se poate modifica de la oră la oră. Diagnosticul nu e unul bătut în cuie, el evoluează. Din cei care au rămas în spital, opt sunt în secția de chirurgie plastică și sunt stabili. E posibil ca o persoană din cei opt să plece acasă. În unitatea de primiri urgențe sunt șase persoane internate. O persoană s-ar putea să necesite transfer în secția de terapie intensivă, iar, în sectia de terapie intensiva, sunt zece pacienti intubati. Din acesti 10, o singura persoană are o evolutie buna, dar este în continuare în terapie intensiva. Șase se afla în stare foarte grava, iar trei sunt in stare grava, dar stabila. Noi facem tot posibilul să acordam si sprijin psihologic. Este un centru de donare, noi avem necesarul de sange. Rugamintea mea este sa asiguram o donare progresiva pentru ca nu se pot realiza acte de donare simultan. Le multumesc mult celor care o fac. Nu e niciun pacient neidentificat. Este un singur cetatean strain din Germania, dar au venit rudele dumnealui”, a spus Cătălin Cârstoiu. 

Cookies