Șeful Secției Chirurgie generală II de la Spitalul Universitar „Dr. Carol Davila”, urmărit de DNA. Medicul e acuzat că a luat șpagă bani și bijuterii

19 sept. 2022
1439 Afișari
Șeful Secției Chirurgie generală II de la Spitalul Universitar „Dr. Carol Davila”, urmărit de DNA. Medicul e acuzat că a luat șpagă bani și bijuterii
Șeful Secției Chirurgie generală II de la Spitalul Universitar „Dr. Carol Davila”, urmărit de DNA. Medicul e acuzat că a luat șpagă bani și bijuterii/Sursă foto: Facebook-DNA

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat că a fost dispusă punerea în mișcare a acțiunii penale în ceea ce îl privește pe șeful Secției Chirurgie generală II din cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central ,,Dr. Carol Davila” din București. 

Șeful Secției Chirurgie generală II de la Spitalul Universitar „Dr. Carol Davila”, urmărit de DNA

În data de 16 septembrie 2022, Săvulescu Alexandru-Florin, șeful Secției Chirurgie generală II din cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central ,,Dr. Carol Davila” – București a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile. 

După cum a informat Direcția Națională Anticorupție (DNA) inculpatul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de: Luare de mită, în formă continuată.

În această cauză există date și probe ce arată următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2022, Săvulescu Alexandru-Florin, medic militar la spitalul de urgență a primit foloase necuvenite, de la mai multe persoane. 

Printre foloasele necuvenite se numără:

  • Sume de bani,
  • Bijuterii.

A fost dispusă măsura controlului judiciar

Pe perioada controlului judiciar există o seria de reguli pe care Săvulescu Alexandru-Florin trebuie să le respecte. Printre acestea:

  • Să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar,
  • Să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta.

De asemenea, inculpatul a fost informat că dacă aceste reguli și obligațiile ce îi revin nu sunt respectate, măsura controlului judiciar poate fi înlocuit cu măsura arestului la domiciliu.

DNA a făcut următoarea precizare:

Punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Cookies