Şeful Registrului Permise de Conducere, cercetat de ANI pentru avere nejustificată şi fals

de:
13 mart. 2014
3 Afișari
Şeful Registrului Permise de Conducere, cercetat de ANI pentru avere nejustificată şi fals

Mircea Iamandi are o diferenţă între averea dobândită şi veniturile realizate de aproximativ 49.921 de euro, scrie romanialibera.ro.

”În perioada 01 ianuarie 2005 – 31 decembrie 2007, IAMANDI MIRCEA a realizat venituri salariale în cuantum de 134.954 Lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeaşi perioadă au fost în cuantum de 357.104 Lei, rezultând o diferenţă nejustificată de 222.150 Lei (aprox. 49.921 Euro).

Având în vedere cele de mai sus, Agenţia Naţională de Integritate a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către IAMANDI MIRCEA în perioada exercitării funcţiei publice.

Întrucât IAMANDI MIRCEA nu a menţionat în nicio declaraţie de avere depusă până în prezent imobilele achiziţionate împreună cu soţia sa în perioada exercitării funcţiei publice, activele deţinute de cei doi (respectiv bunurile imobile şi activele care au generat însăşi diferenţa semnificativă între averea dobândită şi veniturile realizate de aceştia), precum şi împrumuturile care ar justifica sumele necesare achiziţiilor făcute, au rezultat indicii privind săvârşirea de către acesta a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de art. 326 din Noul Cod Penalal României, conform căruia „Declararea necorespunzătoare adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute la art. 175, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte pentru producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”, arată ANI.

 

Cookies