ȘTIRI

Președintele CA al RADET A DEMISIONAT: E posibil ca multe cartiere să rămână fără căldură, la iarnă

Gabriel Dumitraşcu a declarat totodată că la iarnă este posibil ca mai multe cartiere din Bucureşti să rămână fără căldură, informează Libertatea.ro.

„Pentru anumite zone din Capitală există riscul ca la iarnă să nu poată fi difuzat agentul termic. Cele mai expuse zone sunt cele din estul Capitalei: Colentina, Fundeni, Doamna Ghica şi Pantelimon”, a spus Dumitraşcu, adăugând că există acest risc şi pentru zone centrale ale Bucureştiului.
Dumitraşcu a mai spus că a propus un plan de măsuri pentru rezolvarea problemelor critice, care ar fi necesitat aproximativ 10 milioane de lei.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a respins luni planul de administrare a RADET propus de consiliul de administratie al regiei. Decizia consilierilor va aduce și un nou Consiliu de Administrație pentru regia de termoficare.

Dumitrașcu transmitea, încă de la începutul lunii iunie, că zone întregi din Capitală ar putea rămâne fără apă caldă și căldură la iarnă. De câteva luni de zile, s-a pus poprire pe toate conturile RADET astfel că nu mai există bani pentru lucrări de mentenanță a sistemului de distribuție a agentului termic. Dacă aceste lucrări nu vor fi efectuate, există riscul ca în această iarnă să apară numeroase avarii în sistem, și implicit să fie oprită furnizarea agentului termic către mai multe zone din București. Cele mai expuse sunt cele din estul orașului, respectiv Colentina și Fundeni. Pentru a efectua acest lucrări, RADET are nevoie de 10 milioane lei pe lună, în această vară. Banii ar trebui să vină de la Primăria Capitalei, iar pentru ca RADET să poată beneficia de ei ar trebui ridicată și poprirea pe conturi. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button