Șeful Poliției județene Ilfov a demisionat, la mai mult de o săptămâna după ce a izbucnit scandalul „Azilele Groazei”

12 iul. 2023
204 Afișari
Șeful Poliției județene Ilfov a demisionat, la mai mult de o săptămâna după ce a izbucnit scandalul
Șeful Poliției județene Ilfov a demisionat, la mai mult de o săptămâna după ce a izbucnit scandalul "Azilele Groazei" | Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Șeful Poliției județene Ilfov și-a dat demisia din funcția deținută. Atât el, cât și adjuncții săi erau anchetați de oamenii legii în contextul scandalului privind azilele în care bătrânii era bătuți, chinuiți și ținuți nemâncați.

A demisionat Șeful Poliției județene Ilfov

Anunțul demisiei șefului poliției județene din Ilfov a venit marți seară, după cum anunța Digi24.ro. Conform surselor oficiale ale publicației, comisarul-șef Cristian Perșianu a luat această decizia din cauza anchetei ce a fost pornită de Corpul de Control al IGPR la Inspectorul de Poliție Ilfov.

Ancheta a fost demarată după scandalul „azilelor groazei” ce activau lângă București, în Voluntari și Afumați.

Tot aceleași surse au transmis și că, după plecarea șefului poliției din această funcție, vor fi schimbați și cei doi adjuncți ai săi.

De asemenea, ampla anchetă ce se află în desfășurare vizează și Poliția Voluntari. Din acest motiv, cel mai probabil, conducerea instituției urmează să demisioneze.

Tot Digi24 a precizat că, la începutul acestei săptămâni, Cătălin Predoiu (ministrul de Interne) a dispus că specialiștii din cadrul Corpului de Control al IGPR să fie trimiși atât la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Ilfov, cât și la Polițiile din Voluntari și Afumați.

Marcel Ciolacu cere demiteri și demisii

La finalul săptămânii trecute, Marcel Ciolacu a cerut demisii și demiteri în cazul „Azilelor Groazei”. Premierul i-a cerut ministrului Muncii să demită din funcții conducerea Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Ilfov.

De asemenea, s-a cerut și destituirea conducerii Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Ilfov.

Duminică solicit o întâlnire la Guvernul României cu ministrul de interne, ministrul muncii, ministrul justiției, ministrul sănătății și ministrul dezvoltării și toți președinții de autorități cu atribuții de control. Vreau cât mai urgent să redăm încrederea românilor în instituțiile statului.

Luni, 10 iulie 2023, Teodor Gabriel Negulescu, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Ilfov a demisionat și el din funcția avută.

Acesta a mai declarat, pentru HotNews.ro, că a derulat controale și a dat amenzi azilelor unde aveau loc abuzuri față de beneficiari. A fost prima demisie în contextul scandalului centrelor unde bătrânii erau ținuți în condiții inumane și bătuți

Cookies