Șeful Poliție Locale București a fost demis din funcție. Nicușor Dan a semnat dispoziția joi, 29 septembrie 2023

30 sept. 2023
408 afișări
Șeful Poliție Locale București a fost demis din funcție. Nicușor Dan a semnat dispoziția joi, 29 septembrie 2023
Șeful Poliție Locale București a fost demis din funcție. Nicușor Dan a semnat dispoziția joi, 29 septembrie 2023 | Sursă foto: Facebook-Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, l-a demis pe cel ce ocupa funcția de șeful Poliției Locale București, Daniel Rășică. Decizia a fost luată joi, 29 septembrie 2023.

Șeful Poliție Locale București, demis din funcție Nicușor Dan

Dispoziția prin care Nicușor Dan l-a demis pe Daniel Rășică din importanta funcție pe care o ocupa a fost semnată joi, 29 septembrie 2023.

Conform informațiilor transmise de Digi24, primarul general a luată decizia de a-l înlocui pe acesta pentru următorul motiv:

  • Instituția pe care Daniel Rășică o conducea nu a fost capabilă să gestioneze corespunzător situația parcului IOR.

În Parcul Alexandru Ioan Cuza din Sectorul 3, zona retrocedată a fost defrișată masiv. De asemenea, tot în această porțiune a parcului au avut loc nenumărate incendii de vegetație, care au distrus la rândul său arborii și plantele din aria respectivă.

Rămâne să vedem cine va ocupa acum funcția rămasă vacantă, de șef al Poliție Locale București.

Zona retrocedată din IOR

În ultimul an, zona retrocedată din Parcul Alexandru Ioan Cuza a fost distrusă puțin câte puțin. Fie că discutăm despre defrișările ilegale, fie că ne referim la incendiile extrem de dese, vegetația din aria respectivă a fost puternic afectată.

În ultimii doi ani, nu mai puțin de 20 de incendii au afectat această zona din parc. Cu toate că situația este una care trebuie să fie remediată cât mai rapid, responsabilitatea este pasată de la o persoană la alta, de la o instituție la alta.

La începutul lunii septembrie, viceprimarul sectorului 3, Lucian Judele declara următoarele:

Se vede clar că sunt incendii provocate intenționat. Nu se întâmplă nicăieri în lume să ai 20 de incendii în câteva luni, fix în acest perimetru destul de mic, dacă stăm să ne raportăm la mărimea întregului Parc IOR.

Pe lângă aceste incendii, știm foarte bine că întâi copacii au fost găuriți, apoi stropiți cu substanțe inflamabile și de-abia apoi, după ce vegetația s-a uscat, au început să apară incendiile. Am suspiciuni rezonabile că parcul a intrat mai puțin legal în posesia proprietarilor, la fel cum sunt 100% sigur că vorbim despre o mână criminală și nu un nefericit accident.

Rămâne să vedem daca această situație va fi remediată, și dacă zona retrocedată din Parcul IOR va fi recuperată și salvată.

Cookies