ARHIVA B365

Şeful PDL Sector 1, înlăturat din funcţie

În cadrul unei şedinţe desfăşurate joi seara, conducerea organizaţiei a luat în dezbatere propunerea ca deputatul PDL Bogdan Cantaragiu să fie demis de la preşedinţia filialei. „S-au strâns nişte semnături dintr-o iniţiativă cu autori necunoscuţi pentru demiterea dumnealui de parcă ieri sau astăzi s-a aflat că ar fi implicat în cazul Dan Păsat şi ar aduce prejudicii imaginii partidului.”, a declarat Anca Constantinescu pentru NewsIn.

Aceasta s-a declarat contrariată de modul în care a fost înlăturat Cantaragiu din funcţie. „Luni am sărbătorit cu toţii ziua dumnealui şi acum… De-abia cu câteva luni în urmă, tot alţii au decis ca dumnealui să fie preşedintele organizaţiei şi să fie singurul candidat”, a spus Constantinescu. „S-a decis şi s-au şi tipărit nişte buletine de vot, iar din 30 de membri din Biroul Permanent, 28 au fost pentru, iar două buletine au fost anulate”, a mai spus democrat-liberala.

Decizia în privinţa lui Cantaragiu vine pe fondul discuţiilor din PDL Bucureşti pentru susţinerea unui candidat pentru şefia partidului. Liderul PDL Bucureşti Elena Udrea a anunţat, marţi, că organizaţia pe care o conduce a votat în unanimitate pentru susţinerea candidaturii lui Emil Boc la şefia partidului, „pentru a nu mai exista interpretări” că filiala ar fi împărţită între Boc şi Vasile Blaga. Potrivit Elenei Udrea, în favoarea susţinerii candidaturii lui Boc s-au pronunţat toţi cei 15 membri a filialei prezenţi la şedinţă.

Cu toate acestea, dintre membrii conducerii PDL Bucureşti, cinci persoane s-au pronunţat pentru susţinerea lui Vasile Blaga, în timp ce alţi doi s-au declarat pentru ambele candidaturi, invocând prevederile statutare care le permite să-şi prezinte sprijinul pentru mai multe moţiuni.

În cadrul şedinţei Biroului Permanent Municipal al PDL Bucureşti, opiniile au fost împărţite privind subiectul susţinerii unui candidat sau altul pentru preşedinţia PDL. Dacă opinia majoritară a fost pentru susţinerea lui Boc, au fost şi voci care au susţinut varianta ca Vasile Blaga să fie declarat candidatul agreat de către democrat-liberalii bucureşteni.

Astfel, printre suporterii lui Blaga s-au aflat Romeo Raicu, preşedintele PDL sector 4, Silvian Ionescu, preşedintele PDL sector 3, Bogdan Cantaragiu, preşedintele PDL sector 1 şi deputatul Costică Canacheu. De asemenea, au fost două persoane care au invocat dreptul pe care îl au, conform statutului, de a se declara de acord cu mai multe candidaturi, în această situaţie fiind viceprimarul Capitalei Mircea Raicu şi Călin Murg, susţin surse democrat-liberale.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button