ARHIVA B365

Şeful Investigaţii Criminale de la Poliţia Sector 3, REŢINUT pentru luare de mită

În ordonanţele procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 2014 – începutul anului 2015, inculpaţii Giurescu Marius Gheorghe şi Barbu Stelian au efectuat cercetări în mai multe dosare privind spargerea unor locuinţe comise pe raza sectorului 3, ocazie cu care au efectuat percheziţii la domiciliile a două persoane (martori-denunţători în prezenta cauză), de unde au ridicat mai multe obiecte provenite din infracţiunile de furt comise de aceştia, printre care se aflau şi foarte multe bijuterii.
La terminarea percheziţiilor, cele două persoane au fost conduse la sediul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Sectorului 3 Bucureşti, însă după ce li s-a luat câte o declaraţie formală, faţă de aceştia nu s-a dispus vreo altă măsură procesuală.
La începutul lunii noiembrie 2014, celor doi le-au fost restituite o mare parte din bunurile provenite din infracţiunile de furt calificat, fapt ce a determinat îngreunarea tragerii la răspundere penală a infractorilor.
În schimbul neluării măsurilor legale faţă de cei doi martori-denunţători pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat, inculpaţii Giurescu Marius Gheorghe şi Barbu Stelian au solicitat şi primit de la aceştia mai multe sume de bani.
Astfel, inculpatul Barbu Stelian a solicitat de la unul dintre denunţători suma de 3.000 de euro şi a primit efectiv suma de 2.000 de euro.
Pe de altă parte, inculpatul Giurescu Marius Gheorghe a solicitat şi a primit de la celălalt denunţător suma de 1.500 de euro.
Ambele sume de bani au fost primite de cei doi inculpaţi prin intermediul unor persoane.

Inculpaţilor Giurescu Marius Gheorghe şi Barbu Stelian li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
Aceştia sunt prezentaţi, la data de 15 decembrie 2015, Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informații și Protecție Internă.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button