Șeful Gărzii de Mediu, despre incendiul de sâmbătă din București: „Trebuie să reconsiderăm legislația”

05 iun. 2021
146 Afișari
Șeful Gărzii de Mediu, despre incendiul de sâmbătă din București: „Trebuie să reconsiderăm legislația”
Incendiu puternic în Sectorul 6. Sursă foto: Captură de ecran/ Facebook/ Octavian Berceanu

Șeful Gărzii de Mediu a oferit declarații despre incendiul de sâmbătă din București. Octavian Berceanu se arată consternat de faptul că astfel de depozite încă funcționează legal în Capitală.

„Incredibil cum astfel de depozite încă funcționează legal”

Un incendiu de amploare a izbucnit sâmbătă la un centru de colectare a deșeurilor din București, Sectorul 6. Pericolul de explozie este mare deoarece în interior sunt butelii și alte recipiente sub presiune.

Lui Octavian Berceanu i se pare „incredibil cum astfel de depozite inca functioneaza legal in Bucuresti, intre blocuri, la 2 metri distanta, cu deseuri periculoase.”

Șeful Gărzii de Mediu este conștient că legislația trebuie schimbată în ceea ce privește autorizațiile de funcționare, dar și interpretarea acesteia.

„E clar ca nu doar fumul miroase greu, ci si modul in care sunt autorizate aceste depozite, intre blocuri.

Ziua Mediului ne aduce evenimente care ne arata clar ca trebuie sa reconsidetam legislatia si interpretarea acesteia, atat din partea agentilor comerciali cat si din partea autoritatilor.”, a declarat șeful gărzii de Mediu, Octavian Berceanu.

De asemenea, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a declarat pentru Digi24 că locatarii din zonă au fost evacuați. Primarul a precizat că este vorba despre un bloc de nefamiliști.

„Incendiul nu a fost stins, dar este controlat”, a declarat Ciprian Ciucu, sâmbătă, în jurul orei 15:00.

Incendiu puternic în Sectorul 6 al Capitalei

Prognoza meteo transmisă de ANM nu este încurajatoare. Sunt șanse mici ca norul poluant să se împrăștie prea repede. În perioada imediat următoare, nu va ploua, iar vântul va fi slab.

„Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie privind evoluția norului de fum din zona municipiului București – sector 6 se apreciază că cerul va fi temporar noros, iar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla în general slab, din direcție predominant vestică-sud-vestică, astfel că evoluția norului de fum va fi de relativă staționare și dispersie atât în zona sursei de incendiu, cât și
în zonele limitrofe, cu o ușoară tendință de deplasare către est-nord-est”, informează ANM.

Prognoza este dată pentru intervalul 05.06.2021, ora 15:00 – 06.06.2021, ora 06:00.

Incendiul a fost localizat pe strada Bârsănești din Sectorul 6 al Capitalei. Focul a cuprins mai multe containere cu deșeuri și s-a extins și la un alt corp de clădire, pe o suprafață de 500 de metri pătrați. Jandarmii au evacuat locuitorii din zonă.

În interiorul clădirii se găsesc butelii şi alte recipiente sub presiune, motiv pentru care se acţionează cu prudenţă din exterior, potrivit ISU.

Cookies