Șeful Gărzii de Mediu anunță dezastrul pentru Capitală: Bucureștiul importă, produce și exportă poluare

06 apr. 2021
215 Afișari
Șeful Gărzii de Mediu anunță dezastrul pentru Capitală: Bucureștiul importă, produce și exportă poluare

Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a transmis recent că Bucureștiul nostru este un oraș care ”importă, produce și exportă poluare”. Mai mult, anumite localități din apropierea Capitalei sunt ”forme de crimă organizată”, poluatoare, care până acum au fost tolerate de stat.

Invitat într-o emisiunea realizată de Cătălin Striblea la Europa FM, Berceanu a declarat că nu poate face ”un top” al celor mai importante surse de poluare din București, deoarece instituția pe care o conduce nu are încă aceste date.

Avertismentul șefului Gărzii de Mediu

”Bucureștiul, pot să spun că importă, produce și exportă poluare. Sunt surse mici, surse medii și surse mari. Foarte multă lume se referă la poluatorii mari sau la câțiva poluatori, pentru că aceștia au fost mediatizați prepondederent, dar sunt mulți alți poluatori pe care noi nu îi vedem, dar care poluează. Și, însumați, însumați, au un volum de poluare semnificativ asupra Bucureștiului.” – a explicat șeful Gărzii de Mediu.

Crimă organizată privind poluarea în jurul Capitalei

În schimb, localități precum Sintești, aflată în apropierea Bucureștiului, contribuie din plin la poluarea mediului înconjurător, iar situația este binecunoscută de autorități. Cu toate acestea, deși acolo este ”o formă de crimă organizată” în materie de poluare, statul român nu a făcut mare lucru până acum, ca să rezolve problema.

”Avem o formă de crimă organizată, asta este clar, pe care statul român, până acum, și autoritățile locale, au tolerat-o, pot să zic. Altfel nu pot explica. Respectiv, vin camioane cu deșeuri, cu cabluri, cu anvelope, cu alte deșeuri care ajung acolo, deșeuri care conțin și fracții metalice, asta e important de știut. Materialele respetive sunt incinerate și se extrage fracția metalică. Pe de altă parte, se depozitează ilegal și deșeuri în zona respectivă.” – spune șeful Gărzii de Mediu.

Întrebat de Cătălin Striblea cine i-a protejat până acum pe cei care încalcă legea, Berceanu a evitat să dea un răspuns clar.

Octavian Berceanu: ”Noi am intrat în forță. Au mai fost intervenții în forță anii precedenți, dar așa, mai mult de decor și imagine publică”.

Cătălin Striblea: Cine i-a protejat pe oamenii ăștia ani de zile?

Octavian Berceanu: ”Nu știu, că nu suntem o instituție a statului care să facă anchete.”

Cookies