ARHIVA B365

Şeful galeriei Stelei, Gheorghe Mustaţă, CONDAMNAT la 7 ani şi jumătate de ÎNCHISOARE

Decizia, luată vineri de Curtea de Apel Bucureşti (CAB), nu este definitivă, ci poate fi contestată la instanţa supremă.

CAB a admis apelul procurorilor DIICOT, a desfiinţat în parte sentinţa apelată şi, rejudecând, a majorat pedepsele mai multor inculpaţi din dosarul Sportivilor, dar a şi admis apelurile formulate de unii dintre ei.

Astfel, Gheorghe Mustaţă, condamnat, în mai 2011, de Tribunalul Bucureşti, la trei ani de închisoare, a primit vineri o pedeapsă de şapte ani şi şase luni, pentru complicitatela tentativa la omor calificat din 6 ianuarie 2004 asupra lui Zamfir Giuseppe Stelian, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, complicitate la şantaj şi infracţiunii de constituirea unui grup infracţional organizat, scrie realitatea.net. 

Iniţial Tribunalul Bucureşti îl achitase pe Gheorghe Mustaţă pentru săvărşirea infracţiunii de constituirea unui grup infracţional organizat şi pentru complicitate la tentativa la omor calificat.

În schimb, au fost condamnaţi la opt ani de închisoare Emil Mircea Băluş, zis „Mircea Nebunul”, pentru tentativă la omor calificat din 6 ianuarie 2004 asupra lui Giuseppe Stelian Zamfir, după ce iniţial primise o pedeapsă de cinci ani de închisoare, şi Nicuşor Dumitrescu, zis „Bibiloi”, care primise patru ani pentru aceeaşi infracţiune.

În ceea ce-l priveşte pe un alt inculpat din dosar, Ion Anghel, zis „Coco Anghel” acesta a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi complicitate la şantaj. De asemenea instanţa a încetat procesul penal faţă de acesta pentru infracţiunea de şantaj, lovire sau alte violenţe, ultraj şi infracţiunea de complicitate la şantaj pentru că acestea s-au prescris. Iniţial, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Ion Anghel la un an de închisoare.

Totodată, le-au fost majorate pedepsele la patru ani de închisoare inculpaţilor Robert Florin Nica, Alexandru Dinu, zis „Alin Boxeorul” sau „Pitbull”, Radu Cristian Roşca, Daniel George Albu, Alecu Tudor, zis „Joe”, Florian Dragomir, zis „Papagalul”, Bogdan Dumitrache, zis „Crocodilul”, şi Ion Grigore, zis „John”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button