ARHIVA B365

Șeful FRF estimează încasări de 1,2 milioane euro pentru meciul de deschidere a Stadionului Lia Manoliu. VEZI CÂT COSTĂ BILETELE

După cum a anunţat preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, biletele la meciul amical dintre România şi Argentina vor costa între 15 şi 50 de euro. Tichetele vor fi puse în vânzare în luna mai, a declarat, marţi, la postul TV Digisport, preşedintele FRF.

„O lojă este 5.000 de euro pentru 12 persoane şi un bilet VIP va fi de 100 de euro. Sunt 42 de loje. Cred că vom avea un milion-un milion două sute de mii de euro din încasări”, a precizat Mircea Sandu.

Suma totală pe care FRF va trebui s-o dea sud-americanilor pentru meciul de fotbal este de 1,5 milioane euro, din care 80% va fi suportată de Federaţie. Prima tranşă de bani, respectiv jumătate de milion de euro, a fost livrată de la jumătatea lunii februarie.

Costurile Stadionului Lia Manoliu au crescut cu 50% în patru ani, ajungând acum la 736 milioane lei (175 milioane euro). Bugetul de finalizare a lucrărilor la arena sportivă a fost ciuntit cu 235 milioane lei la sfârşitul lunii februarie în urma amendamentului la proiectul de buget al CGMB pe 2011, propus de consilierii generali PDL şi aprobat cu majoritate de voturi. Viceprimarul Mircea Raicu a declarat atunci că fondurile tăiate vor fi acoperite de Guvern.

Primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, a trimis chiar şi o scrisoare deschisă premierului Emil Boc şi ministrului Dezvoltării – Elena Udrea, dar şi altor autorităţi locale şi centrale, prin care a cerut să nu fie suspendate lucrările la „Lia Manoliu” din cauze artificiale.

Arena Naţională urmează să aibă o capacitate de 55.000 de locuri pentru spectatori. Accesul suporterilor la meciurile de fotbal care se va face simultan prin 94 de căi de acces, astfel încât spectatorii se vor putea prezenta cu cel mult 20 de minute înainte de începerea partidelor


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button