Șeful DSU: „La acest moment nu s-a pus în discuție carantinarea Bucureștiului”. Scopul ședinței de duminică

20 mart. 2021
99 Afișari
Șeful DSU: „La acest moment nu s-a pus în discuție carantinarea Bucureștiului”. Scopul ședinței de duminică
Bucureștiul, la un pas de carantină de noapte în weekend și de program pentru magazine. Ședință la Prefectură

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că nu s-a discutat despre carantinarea Bucureștiului în cadrul ședinței de urgență care a avut loc sâmbătă după-amiază la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

Șeful DSU: „La acest moment nu s-a pus în discuție carantinarea Bucureștiului”

Raed Arafat a precizat că duminică va avea loc o ședință la Prefectura București, unde se va decide prelungirea măsurilor actuale de gestionare a epidemiei.

„Mâine va fi o ședință la Prefectura București, dar este pe prelungirea măsurilor actuale cu 14 zile, nu pentru carantină. La acest moment nu s-a pus în discuție carantinarea Bucureștiului. Ilfovul a venit cu carantinarea mai multor localități”, a declarat secretarul de stat în MAI, potrivit Digi24.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că duminică va avea loc o ședință a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) pentru prelungirea măsurilor în vigoare.

Scopul ședinței de duminică

„Duminică va fi o şedinţă de Comitet Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, pentru prelungirea măsurilor care sunt şi azi în vigoare. Ele fuseseră luate pentru 14 zile şi expiră duminică. Vor fi prelungite cel mai probabil în forma de azi. Nu am stabilit încă ora”, a spus Alin Stoica, prefectul Capitalei, potrivit Agerpres.

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, după ședința de urgență că a fost suplimentat numărul de paturi din secţiile de terapie intensivă în Bucureşti. Ședința de urgență pe tema paturilor de la ATI a avut loc la sediul Ministerului de Interne. Au participat premierul Florin Cîțu, care anunța ieri că numărul paturilor va crește în următoarea perioadă la 1.600, vicepremierul Dan Barna, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu și șeful DSU, Raed Arafat.

Numărul de paturi din secțiile de terapie intensivă a ajuns la 1457 la nivel național, din care 115 neocupate.

Cookies