ARHIVA B365

Şeful Corpului de Control al premierului nu mai părăseşte Executivul. Cioloş nu a acceptat demisia

Şeful corpului de control şi-a anunţat intenţia de a pleca din Executiv înainte de declaraţiile pe care le-a făcut şi care priveau reacţia autorităţilor în cazul unui cutremur. Valentin Mircea nu va pleca din funcţia de şef al corpului de control. Premierul a avut o discuţie cu Valentin Mircea şi au convenit ca pâna la finalul acestui mandat şeful corpului de control să ramână în funcţia pe care o deţine„, a declarat Liviu Iolu, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Episodul a fost anunţat, pe Facebook, de Mircea Valentin în cursul zilei de luni.

Încă de la începutul lunii septembrie am solicitat primului ministru ca, odată cu reorganizarea Corpului de Control al Primului Ministrului în Inspecţia Generală a Guvernului, dar nu mai târziu de finalul lunii octombrie, să fiu eliberat din funcţie, pentru a putea să mă ocup de proiectele profesionale şi academice amânate odată cu venirea la guvern, inclusiv un ciclu de studii post-doctorale în străinătate. Primul ministru m-a rugat să rămân însă în continuare, până la finalizarea mandatului actualului guvern„, a scris Mircea Valentin pe Facebook.

El precizează că proiectul de OUG privind înfiinţarea Inspecţiei Generale a Guvernului prevede că la conducerea acestei noi structuri să se afle un functionar public, în vederea asigurării profesionalismului şi stabilităţii structurii de control a guvernului.

Şeful Corpului de Control al prim-ministrului, Mircea Valentin, va părăsi funcţia guvernamentală începând cu data de 1 octombrie, plecarea acestuia din funcţie fiind anunţată în urmă cu câteva săptămâni.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button