Șeful Consiliului Județean Hunedoara rămâne FĂRĂ MANDAT. Mircea Moloț, declarat INCOMPATIBIL

de:
21 ian. 2015
1 Afișari
Șeful Consiliului Județean Hunedoara rămâne FĂRĂ MANDAT. Mircea Moloț, declarat INCOMPATIBIL

Mircea Moloţ, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, a fost declarat incompatibil de către magistraţii de la ICCJ. Decizia este definitivă, informează romanialibera.ro.

Astfel, in urma procesului dintre Mircea Molot si ANI, liberalul isi va pierde mandatul de sef al CJ Hunedoara, transmite Realitatea TV.

Procesul, început în 4 decembrie 2013, s-a aflat, miercuri, la al 12-lea termen după ce avocaţii preşedintelui suspendat al CJ Hunedoara au cerut de două ori recuzarea completului de judecată, scriu cei de la Hunedoara Liberă.ro.

Inspectorii ANI au constatat ca Molot se afla in stare de incompatibilitate, intrucat a ocupat, in acelasi timp functia de presedinte al CJ Hunedoare, precum si postul de sef al Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) la Societatea de Drumuri si Poduri Hunedoara, aflata in subordinea administratiei judetene.

Agentia Nationala de Integritate l-a declarat incompatibil pe Molot in mai 2012, iar procesul a ajuns atunci pe rolul Inaltei Curti, dupa ce Curtea de Apel Alba Iulia a decis sa respinga contestatia acestuia si sa mentina raportul de evaluare intocmit de ANI.

Liberalul mai are pe rol un proces cu ANI, care l-a acuzat, in septembrie 2013, de conflict de interese in materie administrativa, potrivit ziare.com.

Mai exact, inspectorii de integritate au constatat ca Mircea Molot a participat la adoptarea mai multor hotarari ale Consiliului Judetean Hunedoara, prin care a fost incheiat un Acord de asociere intre aceasta institutie si Crucea Rosie Filiala Hunedoara, unde liberalul a fost presedinte in perioada 5 martie 2011 – 26 octombrie 2012.

Crucea Rosie Filiala Hunedoara a primit de la Consiliul Judetean, in baza acordului de asociere, suma totala de peste 194.000 de lei.

In plus Mircea Molot este cercetat sub control judiciar de catre procurorii DNA, pentru trafic de influenta, luare de mita, spalare de bani si detinerea fara drept a unui document ce contine informatii secrete de stat.

Cookies